Ötperces öröm: sült ananász vaníliakrémmel

Nyáron is nagyon szerettük a grillezett gyümölcsöket, de télen sem kell róluk lemondani, csak épp a szezonnak megfelelő alapanyagokat válogatni. Az ananász tökéletes választás, hiszen most rengeteg boltban és zöldségesnél találkozhatunk vele, ráadásul (vélt vagy valós) kedvező tulajdonságai csökkentik a bűntudatunkat a mascarponekrém miatt.

DSC 0783akicsi
Katuci

Néhány perc alatt elkészül a desszert, tehát akár hétköznap is meglephetjük magunkat vele. Tudatosan táplálkozóknak, diétázóknak érdemes figyelni a kekszre. Egyrészt el is hagyható, vagy választhatunk mellé rostokban gazdagabb, kevesebb üres kalóriát tartalmazó darabokat, mint ebben a cikkben a zabkeksz, és persze érdemes figyelni a mennyiségre.

Hozzávalók:

1 szép nagy ananász
1-4 evőkanál méz, ízléstől függően
1 evőkanál vaj

a krémhez:

12,5 dkg mascarpone
2 evőkanál méz
½ rúd vanília
1 kezeletlen narancs héja

+ keksz, lehet rostos, tartalmas, elbírja

  1. Az ananász két végét levágjuk, cikkekre vágjuk. A középső részt és a héjat levágjuk.
  2. Egy serpenyőbe csurgatjuk a mézet, ha kezd karamellizálódni, hozzáadjuk a vajat, majd beledobjuk a gyümölcsszeleteket. Addig pirítjuk minden oldalát, amíg szépen rásül a méz.
  3. Közben a krémsajtot kikeverjük a vaníliával, a narancshéjjal és a mézzel. (Ha nincs kedvünk ezzel pepecselni, bolti vaníliafagyi is megteszi.)
  4. A gyümölcsöt a krémmel és a keksszel tálaljuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra