Gajdos Ádám Platóntól jutott el a milliós bőrövig

Gajdos Ádám tervező sajtóközleményben értesítette szerkesztőségünket arról, hogy elkészült exkluzív öveivel és pénztárcáival (jobban mondva azok terveivel). A Platon névre keresztelt övből például mindössze 12 darab készül, természetesen a lehető legjobb anyagok felhasználásával, de az ára még így is meghökkentő: 2665 euróba, azaz jelen árfolyamon 823.985 forintba kerül és valószínűleg a rendelés után hónapokat kell még rá várni. 

Hogy mi kerül egy acélcsattal felszerelt bőrövön ennyibe? Ha önnek a sajtóközleményből nem derül ki, nem is érdemes megrendelnie.

„PLATON öv: az örökkévalóság jegyében készült szellemiségében és anyagfelhasználásában egyaránt. Ahogy a neve is tükrözi, a design a platoni geometriára és filozófiára épül, melyben felfedezhető a természet arányrendszere, a tökéletességre és egyszerűségre való törekvés. Minden darab kézzel készült egyedülálló alkotás. A csat rozsdamentes acélból készül, ami annyit tesz, hogy 2000 év múlva kiáshatja majd egy régész egy elfeledett város romjai alól. Egy számozott övcsatot abból a korból amiben minden egyszer használatos volt és eldobható. A öv szíja és a pénztárca marhabőrből készül, ami rendkívül tartóssá teszi. A kiváló minőségű alap­ és segédanyagok mind környezetbarát és káros anyagoktól mentesek. A természetes megmunkálás és a növényi cserzés hatására a felületen színdifferenciák és természetes módon keletkező mintázatok alakulnak ki, így minden darab megőrzi egyedi karakterét" – írja a tervező, aki pénztárcát is készített, melynek különlegessége állítólag a szabásmintájában rejlik. 

„A pénztárca tervezésében ugyanazok a szempontok vezéreltek, mint az övnél. Lehetővé teszi, hogy egyetlen darab bőrből, hajtásokkal nyerje el végső formáját melyet varrás rögzít. A maximális minőségre és kidolgozottságra való tekintettel mindössze 12 db készülhet belőle a világon. Művészként nem tudok ennél többet jó szívvel, műalkotásként létrehozni. Az övhöz tartozó pénztárca külön nem rendelhető. Megrendeléseimet mind egyedileg készítem el a választott színből és méretben, ezért a várakozási idő akár két hónap is lehet.

Misszióm: "Az öv presztízsének helyreállítása" Napjainkban az övek méltatlanul rangjukat vesztett pozícióban, nyűgös mostohagyerekként szerepelnek a divatházak kínálatában. Véleményem szerint egy férfi öve legalább olyan meghatározó kiegészítője öltözékének, mint a cipője, vagy a karórája. Beszél viselőjéről, a férfin tartja a nadrágot, szimbolikus értelemben őrzi méltóságát. Körbefog, mint az élet anyai és atyai pólusaival. A csat mint befogadó testesíti meg az anyai pólust, a szíj pedig mint fallikus szimbólum az atyai pólust. Egyes ősi kultúrákban rangot is jelölt. Hazámban Magyarországon, régen a gyermekeket hét éves korukban, ünnepélyes keretek között vértezték fel övvel, melyre későbbi érdemeik szerint kerülhettek veretek, díszítések és viselték életük végéig. Elhatároztam, hogy a XXI. században olyan övet készítek, mely beszél rólad és egy életen át viselhető" – tudjuk meg.

Nos, mi nem foglalnánk állást: szavazza meg ön, hogy megéri-e az örökkévalóságnak tervezett bőröv a pénzét vagy nem? (A szerkesztőség reakcióját az alábbi .gif elég jól tükrözi – bár a művész törekvése mindenképp szimpatikus, és lássuk be, egy exkluzív darab mégis mennyibe kerülne, 3 ezer forintba? Ugye, hogy nem?)

unnamed.gif
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1628) (1365) Ciki!
Mustra