Gyors vacsora: kacsamell őszi salátával

A kacsa természetesen káposztával tálalva a legjobb, viszont elég nehéz is így. Ezért gondoltam, hogy most egy frissítő, mégis őszi salátával kínálom. A kacsa elég gyorsan elkészül, de az ablakokat nyissuk nagyra, mert bizony lesz egy kis füst.

DSC 1892akicsi
Katuci

Ameddig sül a hús, bőven össze tudjuk állítani a céklából, almából, gránátalmából és újhagymából álló köretet.

Hozzávalók (2 személyre):

2 kacsamellfilé (felhasználás előtt 1-2 órával vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen hideg)
só, bors 
2 nagyobbacska alma
1 céklagumó
1 csokor újhagyma
1 gránátalma néhány csepp citromlé (lehet lime is)
egy löttyintésnyi olívaolaj (ha akad pisztácia- vagy dióolaj, akkor inkább az)
pár szem pisztácia vagy dió

  1. A megmosott kacsamelleket letörölgetjük, a bőrös felüket beirdaljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  2. Egy vastag aljú serpenyőt szárazon felhevítünk, bőrös felével lefelé beletesszük a húsokat, 2-3 percig pirítjuk, megfordítjuk, és a másik felüknek is aduk ugyanennyi időt. Az elősütött melleket áttesszük egy tepsibe (lehetőleg olyat használjunk, amihez van pecsenyesütő rács). 15 percig sütjük őket, majd 5-10 percig alufóliába csomagolva pihentetjük.
  3. Amíg sül a kacsa, nagylyukú reszelőn lereszeljük az almákat és a meghámozott céklát. Hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát és a gránátalma magjait. Az egészet megsózzuk kicsit, meglocsoljuk néhány csepp citromlével és egy löttyintésnyi olajjal, alaposan összeforgatjuk. A vékony szeletekre vágott hússal és a magvakkal megszórva tálaljuk.
DSC 1901akicsi
Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra