Ősztől legyen végre kombinálható ruhatára – III. rész

Elérkeztünk alapdarabokat bemutató négyrészes sorozatunk utolsó előtti állomásához: tervezek még egy olyan bejegyzést is, ahol a 30 bemutatott ruhadarabból különböző szetteket összeállítva bebizonyítom, hogy tényleg nem kell 7-8 ing és 5-6 nadrág ahhoz, hogy valóban kombinálható ruhatára legyen. Az előző részben szó esett a díszzsebkendőkről, a legombolható ingekről és az élrevasalt rövidnadrágokról, most pedig többek között a kockás ingekről, a ballonkabátokról és a tornacipőkről írok. A sorozat első részét ide, a második részét pedig ide kattintva érheti el.

21. Kockás ing

A kockás ingeket eddig nem éreztem igazán magaménak, ez viszont idén tavasszal megváltozott. Részben a munkahely-változtatásomnak is köszönhető, másrészt pedig rájöttem, hogy tényleg könnyen kombinálható ruhadarabról van szó: jól mutat világoskék, (igényesen szaggatott) és sötétkék farmerrel is. A fazontól és mintától függően zakóval is hordható, így tényleg minden élethelyzetben megállja a helyét.

republic2
Fotó: reklámfotó

22. Vastag, kötött sálnyakú kardigán

Hordhatja egyszerű (V-nyakú) pólóval, de akár inggel is, ha a dress code azt írja elő. Szerintem a szürke vagy a sötétkék az optimális választás, arra figyeljen egyedül, hogy míg a zakók esetében jól néz ki a duplasorú gombolás, addig a kardigánok esetében túl közel vannak egymáshoz és emiatt jó pár kilót rápakolnak optikailag a viselőjére.

mangofall6
Fotó: reklámfotó

23. A ballonkabát

Bár az elmúlt hónapokban lazítottam a stílusomon, úgy gondolom, hogy a ballonkabátom semmiféleképpen nem marad viseletlenül idén ősszel sem. A fekete színt kevésbé kedvelem, helyette a bézs vagy sötétkék változatot ajánlom, de nyugodtan válasszon bátrabb árnyalatot: én az olívazöld mellett tettem le a voksom és egyáltalán nem bántam meg. Egyetlen dolgot bánok csak, hogy a 30 fokos indián nyarat mindig a 10 fokos koratél követi, így kevésszer van alkalmam viselni. Kötött pulóverrel vagy kardigánnal azonban még novemberben is hordható.

oct7
Fotó: reklámfotó

24. Tornacipők

Itt nem feltétlenül a neonszínű Nike Air Max-ekre kell gondolni, léteznek sokkal szofisztikáltabb verziók, amit a kreatívabb öltözködés hívei akár öltönynadrággal is viselhetnek. Bár a New Balance is mainstream márka lett, nyugodtan válasszon a modelljeik közül, mert időtálló fazonokkal dolgoznak, és nem kell jövő ősszel a szekrény mélyére dugnia őket. Válasszon olyat, ami rövidnadrággal, farmerrel, chino nadrággal és öltönynadrággal is jól mutat!

Jarrod-Scott-Models-HM’s-Spring-Summer-2013-Collection-7
Fotó: reklámfotó

25. A kifordítható öv

Nem kell két minőségi bőrövet beszereznie: válasszon olyat, aminek a csatja elfordítható, így ha akarja, akkor a fekete felével kifelé viseli, ha a barnához van kedve, akkor pedig azzal.

003w 005 Lb MAN SEP12 IMG 0161 2 v2
Fotó: reklámfotó

26. Egy, az időjárásnak megfelelő sál

Ha hidegebb éghajlaton élünk, akkor a kötött vagy kasmír verziókat keresse, ha viszont sokat nyaral vagy alapból olyan helyen él, ahol magasabb a hőmérséklet, akkor a pamutból vagy lenből készült változatokért nyúljon. A legkönnyebb anyagú sálak sokszor nem is melegítik a nyakat (feleslegesen), de felteszik az összeállítására a pontot. Ha a kombinálható ruhatár híve, akkor ne a hatalmas mintákkal vagy rikító színekkel tűzdelt darabokat vegye, válasszon helyettük valami semleges színűt (szürke, fekete, barna, kék, stb)!

bak8
Fotó: reklámfotó

27. Közepes méretű pakolós táska

Tökéletes arra az esetre, ha az edzőteremben kezdi vagy fejezi be a napot és akkor is, ha elutazik pár napra hétvégére. Készülhet vászonból vagy bőrből is, mindkettő könnyen kombinálható. Válasszon minőségi darabot és évekig kiszolgálja majd.

He-Mango-Spring-2013-12
Fotó: reklámfotó

28. Kártyatartó

Régen az a típus voltam, aki hatalmas pénztárcákkal mászkált, aztán egyszer eldöntöttem, hogy megszabadulok azoktól a kártyáktól, amiket igazából soha nem használtam. Így az iratokkal együtt maradt 7-8, amik pedig a minimális készpénzzel együtt (inkább a kártyás fizetés híve vagyok) bőven elférnek egy vékony irattartóban.

29. Kiegészítők: ékszerek

Nem a kilós aranyláncokra kell gondolni, inkább egy visszafogott gyűrűre, nyakláncra vagy karkötőre, amit magáénak érez, és úgy gondolja, az összeállításai nem lehetnek teljesek nélküle.

equest5
Fotó: reklámfotó
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra