Trendi járókeret: menő vagy ciki?

Szerethető projekt érdekében állt össze Elana Langer művész és Hanna Agar, New York-i fotós: a Tools of Life, azaz 'Az élet eszközei' fotósorozat glamúros oldaláról mutat be olyan segítséget nyújtó eszközöket, mint a járókeret vagy a hallókészülék. A fotósorozat lényege, hogy ezeket a sokak által macerásnak tartott és szégyellt segédeszközöket bemutassák vagány és divatos oldalukról is: a strasszokkal feldíszített hallókészülék akár fülbevalónak is beillik, a gyönggyel díszített járókeret pedig kiegészítőnek sem utolsó.

A járókeretes koncepció ötlete egyébként a művész nagyanyjától származik. "Nagyanyám igazi nő volt. Nem volt egy olyan alkalom sem, amikor ne lett volna beállítva a frizurája és kifestve a körme. Állapotából adódóan élete utolsó éveiben viszont már nem tudott segítség nélkül járni, és bár elképesztő életereje volt, nyilvánosan akkor sem volt hajlandó járókerettel közlekedni. Hiúsága ellenállt gyengeségének" – hivatkozik inspirációs forrására Langer a Tumblr-en. Ekkor jutott a művész eszébe az ötlet, hogy ha kicsinosítaná nagyanyja járókeretét, akkor a hölgy talán könnyebben rávenné magát a rendszeres használatra – a nagymamának viszont továbbra sem tetszett az ötlet. "Ekkor jutott eszembe, hogy el kell játszadozni az olyan dolgokkal, amik nyugtalanítják a társadalmat: mint például a járókeret."

A kollaboráció lényege, hogy az esetleges hiányosságaink helyett inkább arra kell felhívni a figyelmet, ami ünneplésre méltó: a hallókészülék és a járókeret megkönnyíti az életünket bizonyos helyzetekben, mikor szükségünk lehet a segítségükre. A fotósorozat külön érdekessége, hogy modellt szintén Langer állt hozzá, a képeket pedig abszolút nőies élethelyzetekben, például a fodrásznál lőtték. Ön mit gondol: szerethető kezdeményezés és értelmes koncepció áll a trendi járókeret háttérben, vagy pont az ellenkezőjét, fölösleges gúnyolódást lát benne?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek