9 divattipp, amivel leplezhető az izzadás

A negyven fokos hőségben minden normális ember leizzad, mint a ló, sokaknak pont ezért megy el a kedve reggelente a sminkeléstől is: minek fessem ki magam, ha két óra múlva úgyis lefolyik az egész? Ha az izzadás nem feltétlen az arcán, sokkal inkább a hónalj és a combok tájékán érvényesül a legjobban, teljesen megértjük, hogy nem kicsit feszeng, akármilyen nyári ruhát is erőltet magára. A Huffington Post cikke alapján összegyűjtöttünk 11 tippet, melyekkel elkerülheti a kellemetlen izzadságfoltokat és jól érezheti magát a bőrében – akár negyven fokban is.

1. Ügyeljen a színekre!

Semmiképp se válasszon világos, például fehér vagy szürke ruhát, ha durván izzadásra hajlamos, hiszen ezeken a halvány színeken sokkal jobban érvényesül(het)nek az izzadtságfoltok. Válasszon inkább feketét vagy barnát, de persze az anyag is sokat számít.

2. A mintával is csalhat!

Egy feltűnő mintával jól álcázhatja izzadásra hajlamos testét, pláne, ha a minta nagy felületen, például egy maxi-ruhán érvényesül.

3. A trükkösen kivágott ruhák is játszanak!

Továbbra is nagy sikere van a különlegesen felsliccelt/kivágott ruháknak, melyek egyrészt jól elterelik a figyelmet a hónalj tájékáról, másrészt pedig nagyobb területen szellőznek, ezért sokkal könnyebben átvészelheti bennük a kibírhatatlan hőséget. A fast fashion üzletekben biztos nagy a választék belőlük, de eBay-en vagy Aliexpresszen is választékos a kínálat.

4. Mélyen kivágott hónaljrész

Ezt ugye nem kell sokáig magyarázni: ha nincs anyag a hónaljnál, ami felissza az izzadságot, nem keletkeznek pisztolytáskának gúnyolt kínos nedves foltok sem.

5. Ne viseljen kalapot!

Mivel a test a fejen vezeti el a legtöbb hőt, nem ajánlatos baseball sapkában vagy cuki fekete kötöttben mászkálni a negyven, vagy akár 'csak' harminc fokos hőségben. Ha mindenképpen kiegészítőkben gondolkodik a nyárra, válasszon inkább egy jó napszemüveget.

6. Ügyeljen az anyagra!

Az olyan természetes anyagokkal, mint a pamut és a vászon nem fog mellé, ezekben pedig az izzadtságfoltok sem olyan feltűnőek, hiszen gyakorlatilag elnyelik a nedvességet. Ez koránt sem mondható már el a selyemről vagy a poliészterről, melyek pont hogy kihangsúlyozzák az izzadtságot, utóbbi pedig még elviselhetetlen szaggal is ötvözi. Keressen inkább szellős anyagokat.

7. Óvatosan a poliészterrel!

A poliészter szintetikus anyag és nem látszik rajta különösképpen az izzadtság, viszont sokkal jobban melegít, ami a fülledt nyári időszakban elég nagy hátrány. Próbálja meg olyan szettben viselni, melyben nem kap gutaütést, hordja kis felületen és lehetőleg ne felsőként, mert borzalmasan büdös tud lenni hónaljnál.

8. Ha kell blézer, akkor se bújjon bele!

A meleg ellenére még nem tűnnek el a formális találkozók és az üzleti megbeszélések, melyekre alkalomhoz illően, mondjuk egy csinos blézerben vagy kiskosztümben szokás megjelenni. Ha ragaszkodik a formalitásokhoz, vigyen magával zakót – lehetőleg világos színűt, fehéret – viszont ahelyett, hogy belebújna, dobja csak lazán a vállára: sikkes, ugyanakkor nem dögmeleg szerelés a végeredmény.

9. Viseljen nyitott orrú cipőt!

A peep-toe, azaz a kivágott orr, illetve a vászon tornacipő jó alternatíva lehet a nyárra, hiszen szellőzik benne a lába. A műanyag, műbőr cipőket mindenképpen kerülje: brutálisan feltörik a lábát, ráadásul az izzadságtól csak csúszkálni fog bennük.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra