Steve Madden előszeretettel koppint

Steve Madden ismét hadilábon áll a francia divatházzal, a Balenciagával, mellyel 2009-ben már egyszer perben álltak. A néhány évvel ezelőtti hercehurca a Balenciaga 2007-es őszi-téli kollekciójának egyik alapdarabja, a Lego cipő miatt volt, amit akkor Nicolas Ghesquiére tervezett a divatháznak (Ghesquiére azóta a Louis Vuitton kreatív igazgatója lett). Akkor Madden nagy fantáziát látott abban, hogy az eredetileg 4175 dollárra (936.000 forint) beárazott méregdrága designercipőt 97%-kal olcsóbban, mindössze 99 dollárért (22.431 forint) dobja piacra a cipőmániásoknak.  

Maddennek ezúttal az olyan divatrajongó celebnők, mint Kate Moss vagy Mary-Kate Olsen egyik kedvence, a Balenciaga „Motorcycle” fantázianevű, cipzáras bőrtáskája tetszett meg, így ő is elkészítette a szivárvány szinte minden színében kapható darabot. A koppintásban jó suszter ezúttal sem árazta túl az átlagosan 2000 dollárba (610.000 forint) kerülő táskát, „Btalia Bag” néven már leárazva, 17.645 forintért árulja többek közt a Macy's, a Zappos és a Nordstrom oldalán – számol be a dailymail.co.uk a fogyasztókat megtévesztő újabb trükkről.

Az Alexander Wang vezetése alá tartozó divatház a felkapott kézitáska ügyében a manhattani kerületi bíróságon lopás gyanúja miatt tett feljelentést Steve Madden ellen, mellyel szeretnék elérni, hogy a tervező ne árulhassa tovább a táskát, valamint szeretnék, ha az emiatt keletkezett pénzügyi károkat is megtérítenék nekik. Könnyen elképzelhető, hogy a Balenciaga pert nyer az ügyben, ugyanis szerencséjükre még 2007-ben levédették a cipzáras formát, így elvileg ugyanolyan oltalom alatt áll, mint a Papier, a Twiggy vagy a Velo névre keresztelt ikonikus fazonok.

Egyébként Maddennek nemcsak a Balenciaga kollekciói tetszenek, 2009-ben az Alexander McQueen is beperelte, miután gondolkodás nélkül lemásolta az egyik orr résznél kivágott „Faithful” nevű bokacsizmájukat, amiért 901 dollárt (202.120 forint) kértek az üzletekben. Madden csupán annyit variált a lábbelin, hogy a divatház ikonikus koponyás cipzárját egy mezei cipzárra cserélte le, az árat pedig szokásához híven vásárlóbarátabbá tette és 129.95 dollárra (29.150 forint) nyomta le azt. Nézze meg a galériában Steve Madden koppintásait!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra