Madárfészekmuffin: cuki, és őrült finom

Bár a karácsony sem mentes a konyhai és dekor cukisághullámtól, a húsvét erősen beelőz ezen a fronton barikákkal, pelyhes kiscsibékkel, csupa-pasztell dekorral.

2013. ápr 010
Piszke

Hogy ne maradjunk ki, süssünk egy szimpla ( de nagyon finom) kókuszos-csokis muffint, és 5 perc szöszmötöléssel csináljunk belőle giccses madárfészket – lánygyerekek, unokahúgok garantáltan kilóra meg lesznek véve.

Kókuszos-csokis madárfészek muffinok

Hozzávalók: (12 db-hoz)

14 dkg liszt
6 dkg aprószemű kókuszreszelék
1 tk. sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
10 dkg (nád) cukor
150 gr natúr joghurt
10 dkg olvasztott vaj

a díszítéshez:

4 dkg kókuszreszelék
12 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 dkg holland kakaópor
2 ek. tejszín
36 kék, sárga cukorka vegyesen
egy kocka étcsokoládé
kekszdekoráló toll vagy 2 dkg marcipán és pár csepp sárga ételfesték

  1. A süti első és második négy hozzávalóját külön-külön elkeverjük, majd a nedves hozzávalókhoz hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, épp csak simára keverjük, és muffinpapírral bélelt formában, a tészta tetejét elegyengetve190 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  2. Amíg a tészta sül, a puha vajat habosra keverjük a porcukorral elkevert kakaóval, és lassan belecsorgatjuk a 2 ek. tejszínt is.
  3. Ha a süti kész, a hőt 160 fokra levesszük és a kókuszreszeléket 2-3 perc alatt egy sütőpípírral bélelt tepsibe szórva megpirítjuk.
  4. A krémet habzsákból körkörösen a muffinok tetejére nyomjuk és megszórjuk a megpirított kókuszreszelékkel.
  5. A cukormadarak szemét a felolvasztott étcsokiba mártott fogpiszkáló segítségével pöttyözzük, a csőrt sárga dekortollal nyomjuk ki vagy marcipánból formáljuk. A krémes-kókuszos muffin közepébe ültetjük őket.
2013. ápr 001
Piszke
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek