Az idősödő nők 10 legnagyobb stílusbakija

Az idősödő nők gyakran követnek el súlyos stílusbakikat azzal, hogy nem a koruknak megfelelő ruhákat és kiegészítőket választják, melyektől aztán sajnos ahelyett, hogy fiatalabbnak tűnnének, tíz évet öregítenek magukon. A dailymail.co.uk szerkesztői összegyűjtöttek 10 gyakori hibát, amiket ha elkerülünk, megkíméljük magunkat attól, hogy idősebbnek tűnjünk, valós koruknál. Nézze meg, hogy miket érdemes mellőznie ruhatárából és mit vessen be, ha fiatalos akar maradni!

1. Túlméretezett csicsás nyaklánc

Kevés dologgal hívhatja fel a figyelmet a problémás, ráncosodó nyaki bőrfelületre, mint egy tekintetet vonzó, óriási, csillogó nyaklánccal. Másik gyakori probléma, ha túl sok ékszert aggat magára, különösen feltűnő, ha azok aranyból vannak, vagy napbarnított bőrön viseli őket.

A régimódi, nehéz aranygyűrűk és karperecek helyett próbáljon ki egy egyszerűbb, de sikkes platina, fehérarany vagy ezüst ékszert, vagy egy visszafogottabb nyakláncot, és ha lehet, kerülje el a brossokat. Sosem lőhet mellé egy elegáns, galléros, fehér blúzzal és egy klasszikus gyöngy nyaklánccal!

2. Túl sok, hangsúlyos smink

Ne púderezzen rá a folyékony állagú alapozóra, mert az még jobban kiemeli a ráncokat, amitől idősebbnek tűnhet a kínai nagy falnál is! Próbáljon ki ehelyett inkább egy értékes ásványi anyagokban gazdag, természetes összetevőket tartalmazó alapozót, amitől nem érzi azt, hogy egy maszkot visel az arcán.

A szem környékére nem ajánlott túl sok púdert felvinni, mert túlságosan eltömíti a bőrt, illetve az alsó szempillán sem érdemes átmenni szempillaspirállal, mert az mindig elkenődik, amitől lankadt lesz a tekintet. Nem fog fiatalabbnak tűnni attól sem, ha ceruzával vékony szemöldököt rajzol magának. Ha mindenképpen formás szemöldökre vágyik, bízza ezt egy szakmabelire, aki havonta kiigazítja szemöldökét.

Fordítson időt a helyes körömápolásra akkor is, ha még ránctalan a keze! A régimódi francia manikűr és a feltűnő műkörmök helyett próbálja ki inkább a világosabb árnyalatú, rózsaszín vagy piros körömlakkokat!

3. Tiltólistán a piros színű és leopárdmintás ruhák

A középkorú nőknek már nem áll jól és nem is kölcsönöz fiatalos külsőt a legtöbb állatmintás ruha, de rizikós a tűzpiros, illetve a teljes egészében csipkés ruha is. Idősebbnek nézhet ki negyven felett vászonruhában, ami bár szellős és kényelmes, de kövérít és gyűrődik. Ráadásul úgy mutat, mintha éppen piknikezni indulnánk a szabadba. Persze minden a saját stíluson és adottságokon múlik, egy mélyvörös Valentino csipkeruha biztos jól mutat a legtöbb hölgyön, de az állatmintákat tényleg jobb félretenni.

4. Testszínű harisnya és rosszul illeszkedő melltartó

A tulajdonképp majdnem mindenkinek előnytelen testszínű, vastag harisnyák helyett fektessen be inkább egy szexi alakformáló harisnyába, ami finoman egyben tartja alakját egészen a mell vonaláig.

Fontos, hogy mit viselünk a ruha alatt, egy rosszul illeszkedő melltartó amellett, hogy elrontja az egész napunkat, még formátlannak is mutatja kebleinket. Szinte már minden valamirevaló áruház alkalmaz melltartóügyben jártas eladót, aki szívesen segít, ha nem lenne biztos a választásában, de különösen a Triumphot ajánljuk, ahol tényleg jó a választék és tényleg értenek a segítséghez.

5. Mindig talpig fekete

Ahogy öregszünk, bőrünk egyre halványabb lesz, így a fekete ruha is csak kiemeli a ráncokat. Mindannyian szeretjük a slankító feketét, illetve a szintén trendi sötétkéket, ami helyett célszerűbb eggyel világosabb árnyalatú; olíva, szürke, vagy krém színeket választani.

Ha mindenképpen feketében gondolkodik, párosítson hozzá valami világos vagy ezüst kiegészítőt, ami feldobja a ruhát és nem sápaszt. Sok idős nő aggódik amiatt, hogy túl rövid a szoknyája, ám a túl hosszú is ugyanolyan előnytelen. Tesztelje le, mielőtt kilép az utcára: üljön le, és ha a szoknya éppen lefedi a térdét, akkor tökéletes a hossza.

6. Bátran kombinálja a színeket és mintákat!

Nem fog formabontónak tűnni, ha keveri az azonos típusú színeket, mintákat, anyagokat, de ugyanígy trendi összepárosítani egy-egy régebbi ruhát egy drágább designer darabbal is. Legyen merész és ne viseljen bézs színű cipőhöz bézs táskát vagy sötétkék cipőhöz sötétkék táskát. Válasszon harsány színeket és virágmintás darabokat és soha nem használja ugyanazt a színű körömlakkot a kezén, mint a lábán!

7. Kerülje a buggyos fenekű farmert!

Annak elkerülése érdekében, hogy idősnek tűnjön, győződjön meg róla, hogy a tökéletes farmerben indul el otthonról. Nem szabad, hogy a farmer túl magas derekú vagy cigaretta-fazonú legyen, de ősidők óta kiment a divatból a boot cut, azaz a térdtől bővülő szárú fazon is.

Farmervásárlásnál összpontosítson a fenékrészre és arra, hogy azon hol helyezkedik el a zseb és annak milyen formája van. Egy jó farmer ismérve, hogy soványnak és hosszúnak mutatja a combunkat. Egy megfelelő farmerszaküzletben rengeteg fazon és méret közül segítenek választani a képzett eladók, bátran kérjen tőlük tanácsot, ha nem biztos benne, hogy a tökéletes farmert tartja a kezében. És ha már jó farmerüzlet: a Levi's-ben még mindig nagyon kedvesen küzdöttek meg velünk, annak ellenére, hogy végül nem vettünk semmit, kitartóan adták kezünkbe az újabb és újabb fazonokat.

8. Ne vegyen olcsó hatású táskákat!

Elmúltak már azok az idők, amikor meg lehet úszni a szezont egy fekete vagy sötétkék táskával. Más táskát választunk nappalra, mint estére, ahova szinte már kötelező kisebb és világosabb, fluoreszkáló vagy babarózsaszín táskával megjelenni.

Ha semmiképpen nem tud megbarátkozni a borítéktáskákkal, válassza a Chanel által divatba hozott klasszikus, hosszú láncon lógó típust. Ügyeljen rá, hogy a kiválasztott táska jó minőségű legyen, amivel egészen biztos, hogy nem kelt 'nagyi' hatást. És a hamisítványok ideje is lejárt: nem illik kamu Louis Vuittonnal közlekedni, mert csak olcsónak fog tűnni tőle.

9. Kényelmes, alkalomhoz illő cipő

A cipő sokmindent elárul korunkról és személyiségünkről. Negyven felett már sokkal jobban mutat, ha van egy kis sarka a cipőnknek, legyen az akár egy törpesarok. Elegánsabbnak számít a hegyes orrú lábbeli, mint a lekerekített orrú, de ne féljünk a platformtalptól sem, ami valóban kényelmes, különösen az, amiben párnázott talpbetét is van. A nagyon magas tűsarkat viszont felejtse el, ha fáj benne a lába és nem tud benne járni!

10. Válasszon alakjához illő kabátot!

Negyven felett már nem trendi a gimislány hatást kölcsönző, hatvanas éveket idéző, kockás illetve háromnegyedes ujjú kabát. Sokkal elegánsabb egy hosszabb fazonú, derékban karcsúsított, esetleg válltöméses gyapjú kabát, ami magabiztos testtartást kölcsönöz. Fiatalítanak az örök klasszikusnak számító, nem túl rövid szabású szmoking-szerű blézerek, kasmír kendők (sötétkék vagy ezüst árnyalatban) vagy szőrmegallérral feldobott alkalmi kabátok is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra