Kiszámoltuk, ennyibe kerül egy alapruhatár férfiaknak

A válogatásunk egyik fő koncepciója az volt, hogy három árszintben mutassuk meg, mennyibe kerül, ha egyszerű, jól kombinálható alapruhatárat szeretnénk férfiként. Jogos a felvetés, hogy a legolcsóbb a turkálókban és "kínai" boltokban talált ruhadarabok lennének, de míg ezeknek nincsen webshopjuk, addig olyan nálunk is megtalálható, továbbá online üzletekben néztünk szét, amelyek nagy valószínűséggel mindenki számára megközelíthetőek és hozzáférhetőek.

A legolcsóbb kategóriába kerültek az úgynevezett "best buy" darabok, amelyek minőségben lehet, hogy elmaradnak (bár sokszor egy gyárban készülnek) a drágább társaiktól, de ha valakinek a pénztárcája ezt engedi, akkor sem lesz csalódott. A luxustermékek esetében óvatosak voltunk: nem a legdrágábbakat gyűjtöttük össze, de még így is közel 1 millió 800 ezer forintot kell kifizetnie annak, aki Gucciban, Gantben vagy Canaliban töltené a mindennapjait. Árak, képek és gondolatok a poszt második felében.

Összehasonlítás

Érdekes megfigyelni, hogy többször előfordult az, hogy egy márka több sávban is (jellemzően a két alsóban) szerepel. Ennek meglepő okai nincsenek, hiszen minden cégnek vannak "kihagyhatatlan" ajánlatai (ezek kerültek az első oszlopba), illetve "rendes áras" termékei (ezek pedig a másodikba).

Az euróban talált árakat 299 Ft-tal, a fontban feltüntetetteket 359-tel, a dollárosakat pedig 219 forinttal szoroztuk fel.

Termék neve Legjobb árú márkája Ára (Ft)
Közepes árú márkája Ára (Ft) Luxustermék márkája Ára (Ft)
Fehér ing H&M  3990 ZARA 9995 Gucci 71760
Világoskék ing  New Yorker  3990  Mango  15995  Canali  49335
Zakó   F&F  12990  Topman  26925  Gant  130305
Öltönynadrág   F&F  5290  ZARA  7995  Burberry  74750
Fekete cipő   H&M  14990  ASOS  18538  Paul Smith  74152
Sportcipő   Bershka  9995  New Balance  26611  Valentino  146510
Bőrdzseki   H&M  14990  ZARA  29995  McQueen  284050
V-nyakú pulóver   F&F  3290  H&M  8990  Dolce & Gabbana  103155
Sötétkék farmer   H&M  3990  Pull&Bear  6995  Lanvin  88205
Koptatott farmer   F&F  5900  Topman  10770  Acne  62790
Hétvégi táska  H&M  9990  Zara  17995  J. Crew  76245
Bőrtáska   Carpisa  7744  Zara  17995  Burberry  417105
Óra   ASOS  8970  Armani Exchange  31694  Hugo Boss  161759
Nyakkendő Topman   3590  H&M  5990  J. Crew  25415
Összesen     109709     236483     1765536

Ingek

Ingek közül férfiként mindenképpen szükségünk van egy fehér ingre és egy ettől eltérő színűre. Sokan "buszsofőr" ingnek titulálják a világoskék színűt, viszont legalább annyira sokoldalú, mint egy fehér darab. Mindkét színből találunk 3990 forintért a H&M és a NewYorker üzleteiben, de ha nem égetően fontos a beszerzésük, akkor várjuk meg a december 27-én induló nagy leárazásokat, hiszen utána a Zarában is találunk ennyiért. Annak a szabása pedig jobb és a vékony S-eseknek sem kell aggódniuk, hogy ami derékban passzol, annak az ujja a könyékig ér.

Ingek
Fotó: reklámfotó

Öltöny, avagy a zakó és a nadrág

Hacsak nem követeli meg a munkahely vagy az esemény dress code-ja, akkor rugaszkodjunk el a fekete öltönytől, sokkal izgalmasabb szín például a tengerészkék vagy a szürkének bármely árnyalata - akár együtt is. Legyünk bátrak és nem baj az, ha nem ugyanolyan színű az öltöny felsőrésze, mint az alja. A legjobb árú zakókat a H&M leárazásain lehet kifogni, nem egyszer kínáltak már 30 ezres zakókat 3 ezerért. Viszont teljes áron sem sokkolóak, átlagosan 10-15 ezer forinttól indulnak, ami még az abszolút kibírható kategória. Ha biztosak vagyunk a méretünkben, akkor nézzünk fel a Topman oldalára, nagyon szép öltönyöket találunk 30 ezer forint környékén. Ha mégsem lesz jó, akkor is vissza tudjuk küldeni és kicserélik.

Oltony
Fotó: reklámfotó

Cipők

Ha két cipőt tarthatnánk meg a gyűjteményünkből, akkor az egyik mindenképpen egy fekete bőrcipő lenne, amit az öltönyünkkel, de akár egy sötétebb farmerünkkel is bátran viselhetünk. A másik pedig egy sportcipő lenne a kevésbé elegáns napokra, például egy hétvégi sétához vagy családlátogatáshoz. Cipőkkel nagyon könnyen mellé lehet lőni, a műbőr nagyon látszik és a fazon sem mindegy: válasszon olyat, amelyiknek hegyes vagy lekerekített orra van, szögleteset semmiképpen!

Labbelik
Fotó: reklámfotó

Bőrdzseki

Közhely, de egy jól mutató bőrdzsekivel mindenkinek rendelkeznie kell, legyen szó egy olcsóbb vagy egy dizájner darabról. Abban biztosak lehetünk, hogy a hatszámjegyű dzsekik a legtöbbször valódi bőrből készülnek, de olcsóbb kategóriában is találhatunk szépet. A Zara például rendkívül ügyesen másolja a luxusházakat, így esik meg az, hogy egy drágának kinéző darabot közel 30 ezer forintért kínálnak.

Borkabatok
Fotó: reklámfotó

Pulóver

Pulóverek közül a V-nyakút választottuk, mert rendkívül sokoldalú: ugyanúgy hordhatjuk öltönynadrággal, mint farmerrel, szinte mindennel működik. Akin testsúly-felesleg van, az válasszon inkább környakú felsőt, mert a V-nyak hangsúlyozza a "ciciket". A legolcsóbbat az F&F-ben találtuk, de a H&M-ben kicsivel többért (3990 Ft) több szín közül is választhatunk, a merinói gyapjúból készültekért pedig közel 7 ezer forintot kell otthagynunk. Ne feledje: az angóra pulóvereket lehetőleg kerülje!

puloverek
Fotó: reklámfotó

Nadrágok

Nadrágok közül már hárommal számos, változatos outfitet össze tudunk állítani. Szükségünk lesz egy öltönynadrágra, amit a zakónkkal tudunk felvenni; egy sötétkék, egyenes vagy szűkszárú és egy koptatott farmerre. Utóbbi kettő akár egy sportzakóval is jól mutat, így ha a tervezés után marad a pénztárcánkban egy kevés, akkor a klasszikus fazon mellé egy ilyet is vehetünk.

farmerek
Fotó: reklámfotó

Táska

Egy munkahelyi bőr- vagy laptoptáskával és egy hétvégenként vagy edzéshez használt "pakolós" táskán kívül másra igazán nincs is szükségünk, sőt, ismerünk olyan férfiakat is, akik rosszul vannak a táska szó hallatán és inkább a zsebeikben tárolnak mindent. A szövettáskák is tudnak jól kinézni, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor edzéshez is válasszunk inkább egy műbőrből készültet, ami a hónak és az esőnek is ellenáll.

taskak
Fotó: reklámfotó

Kiegészítők

Órák esetében a "kevesebb több" elv érvényesül, ezért kerülje a feltűnő, óriási számlappal rendelkező darabokat és válasszon klasszikusabb fazont. Az óra az egyik olyan kiegészítő, aminek az ára pár ezer forinttól a csillagos égig tart. Mi a legolcsóbbat (ami már jól néz ki), 10 ezer forint alatt találtuk az ASOS webshopjában és a legdrágábbért is "csak" 167 ezret kell kifizetünk. Nyakkendőből nem fontos több tízezres darabot választani, senki nem fogja megmondani, hogy az egyszerű fekete darabot a Guccitól vagy a Zarában vettük.

kiegek
Fotó: reklámfotó

Hasznosnak találta a bejegyzést?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Mustra