Tudjuk, mit visel idén tavasszal és nyáron

Ahogy az már lenni szokott, a szezon kezdete előtt megtekinthettük, hogy mivel várják majd a népszerű ruházati márkák a vásárlókat tavasszal és nyáron. Elöljáróban annyit, hogy aki szereti a törzsi mintákat, a pasztellszíneket, koptatott farmereket és a műbőr cuccokat, ne verje el az összes pénzét a leárazásokon. Részletek a hajtás után!

Gas

A Gas tavaszi-nyári kollekciójában most nem a farmeres újdonságokra helyezték a hangsúlyt, inkább a tengerészes stílusra. Nagy divat minden meleg évszakban a csíkozás, nehéz vele mellélőni, főleg ha farmerral, csipkével párosul. A női kollekcióban sok szoknyát és elegáns felsőt láthattunk, a férfi kollekcióban a púderszínek erőteljes jelenléte volt meglepő, de végül is miért ne állna jól egy pasinak is a mentaszín?

A szokásos sportosabb stílust képviseli a legtöbb pulóver, farmer, de a nyáriruhák, csipkés felsők és selyemblúzok elegánsabb nyáresti bulikba is illenek. A divattermékek mellett elkészült a Denim Atelier kapszula kollekció, ahol 40 év kutatásainak és fejlesztéseinek eredményei, nyomai koncentráltan jelennek meg a termékeken. A férfiaknál idén a matróz- és kalóz-stílus lesz a nyerő – már a púderszíneken túl –, de a camouflage minták kedvelői sem maradnak új ruhák nélkül.

Anyagok: farmer, selyem, kacsatollas bélések, vászon, csipke, len, tweed

Minták, részletek: virágminta, steppelt kabátok, koptatott farmer, lyuggatott bőr, kék-fehér csíkok, horgonyos nyomat, a férfikollekcióban Aloha- és camouflage minta.

Színek: krétafehér, homokszínek, a kék tenger tónusai mélykéktől az azúrig, korall, vibráló- és púderrózsaszínek, napszítta árnyalatok

Ihlet: A tenger, tengerész egyenruhák, vitorlázás, vintage matrózstílus

Kulcstermékek: a női kollekció ceruzaszoknyái, az élesen szabott zakók, a duplasoros pea coat, nyomott mintás farmeringek, homokkoptatott farmernadrágok, Denim Atelier kapszulakollekció.

Levi's

Míg a farmermárka ősszel és télen Tokiót és Texast idézte meg, most Kalifornia van soron. „Ebben a szezonban a nők igazán átérezhetik a hollywoodi életérzést. Ahhoz, hogy ezt az életérzést elsajátítsd, szükséged lesz egy 501-es sortra, egy pólóra és egy stílusos, nőies ruhára, amit egész nyáron viselhetsz különböző variációkban”- nyilatkozta Ilse Van Alsenoy, a Levi's igazgatója. Tegyük hozzá, a férfiaknak szánt darabokkal szintén a napos állam előtt tisztelegnek. És nem kell aggódni, az üzletekben lesznek azért olyan ruhadarabok és kiegészítők is, amelyeket nemcsak verőfényes időben lehet hordani, nézze csak meg galériánkat. 

Az alapkollekció mellett ebben a szezonban is lesznek kapszulakollekciók, ott vannak például a Jim Phillips kaliforniai grafikussal közösen megalkotott darabok. De a kerékpáros divat inspirálta Commuter kínálata is új termékekkel bővül, a 2014-es tavaszi, nyári férfikollekció keretén belül mutatkozik be a WasteLess cipőkollekció, a Solvang, és idén is lesznek Revell farmerek, amelyek állítólag betétek nélkül, egy különleges folyadékos technológiának köszönhetően csinálnak jobb feneket, szebb alakot.

Anyagok: selyem, farmer, pamut, bőr, velúr

Színek:  fehér, kék, zöld, korall, citromsárga, narancs

Ihlet:  a Palm Springs-i életérzés, ami finom anyagokat és feltűnő designelemeket, nyomatokat, nyári színeket és ravasz kivágásokat, illetve sziluetteket jelent

Kulcstermékek: selyemblúz, nyomottmintás póló, farmerdzseki, farmerruha, overall, fehér 501®-es sort, bőrklumpa, balerinacipő és a nyári bakancs

Springfield

Az 1988-ban alapított márka az új kollekciójához különböző helyekről merített ihletet, a tervezők fantáziáját többek között Kalifornia, a trópusok, a tengerész stílus és a népies öltözékek mozgatták meg. A női kollekciót ennek megfelelően a lazaság jellemzi a leginkább, bár vannak olyan termékek, amelyeket a megfelelő ruhadarabokkal párosítva ön lesz a megtestesült elegancia, de előnyben van az, aki szereti a szűk miniszoknyákat, a bő, kicsit hippis miniruhákat és a farmershortokat. A lookbook képei alapján a (mű)bőr mini sem megy ki egyelőre a divatból, és a farmeroverall is tényleg visszatér, hogy a kilencvenes évek szelleme kísérthessen minket egy kicsit.

A Springfield a férfikollekcióval azt akarja bebizonyítani, hogy van élet a pink, felhajtott gallérú piképólón túl is, és a pasik ezt az árnyalatot másképpen is hordhatják. Persze ha valaki a klasszikusabb színeket szereti, nem lesz gondban. 

Anyagok: csipke, pamut, farmer, műbőr

Színek:  fekete, szürke, fehér, elefántcsont, tojáshéj, ekrü, bézs, indigó, királykék, égkék, menta, piros, korall és rózsaszín

Minták: virágminta, geometriai minta, népies minták, mikrominták, matrózcsíkok, pöttyök

Kulcstermékek: csipkerátétes rövidnadrág, farmeroverall, gyümölcsös pulcsi, mintás sapka, platform tornacipők, nyomott mintás ruha, hímzett blúz és a rojtos kiegészítők, oversize pulóver, kardigán, blézer, dzseki, szoknya

H&M

A márka tavaszi-nyári kollekciójának stílusa "egyszerre kemény és játékos, valamint számos módon viselhető" – fogalmazta meg a lényeget a H&M vezetőtervezője, Ann-Sofie Johansson, aki azt is megjegyezte, "manapság sok nő kombinálja a különleges darabokat az egyszerűbb, mindennapi termékekkel". Aki pár héten belül ellátogat a H&M valamelyik üzletébe, könnyen teljesítheti a tervet, ugyanis a már megszokott, egyszerű darabok mellett tényleg lesznek különleges kreációk is.

Mi első blikkre a félelmetesen bő ruhákra figyeltünk fel, amelyek attól tartunk, hogy főként a magas és vékony nőknek állnak majd jól. Csak azért mert beköszönt a melegebb idő, a márka szerint nem kell lemondani a bőrcuccokról, sőt, a combcsizmákról sem. Így ne lepődjön meg, ha valamelyik nyári rendezvényen ilyen lábbelit viselő fesztiválozókba botlik bele, nem tévesztettek évszakot, csak követik a divatot, van ez így. A bemutatóteremben látottak és a kollekcióhoz készült videó alapján az áttetsző blúzok és ruhák továbbra sem kopnak ki a divatból. Persze aki látta a Burberry bemutatóját szeptemberben, azt ez nem igazán lepi meg. 

Színek: fekete, fehér, mokka, fémes színek, törtfehér

Anyagok: műbőr, bőr, műszőrme, pamut, fémes bőr

Kulcstermékek: műszőrme mellény, rojtos felső, bőr és műbőr patchwork dzseki, fodros blúz, műbőr leggings, fémes felső, szűk trapézfarmer, nyomott mintás, derékpasszés dzseki, finom ruhák, amulettes karkötő, nagy köves gyűrű, fodros öv, combig érő műbőr csizma, papucscipők és szandálok

És itt egy videó is:

F&F

2014-ben Brazíliában rendezik meg a labdarúgó-világbajnokságot, és sok márka nem hagyja ki ezt a remek ziccert, például az F&F sem. A tavaszi-nyári kollekció részben Riót idézi a sok színnel, a vibráló mintákkal, a gazdag díszítésekkel. Ha ezt a stílust nem érzi annyira magáénak, nem kell félnie, idén is lesznek elegánsabb, visszafogottabb darabok, például fehér midiszoknya hozzáillő felsőrésszel.

Igen, úgy tűnik, a talpig fehérben stílus ezen a nyáron is menő lesz. Persze aki akarja, a fehér ruhadarabokat élénk színű kreációkkal is párosíthatja, mert lehet, hogy egyesek már szívesen temetnék a neonszíneket, az F&F még kitart, igaz, a most használt árnyalatok már pasztellesebbek valamivel, mint mondjuk tavaly. Természetesen idén is van kapcsolodási pont a H&M és az F&F között, ez pedig nem más, mint a fémes hatású felsők. 

Minták, részletek: etno, állatminta, virágminta, pöttyök, kockák, hímzés, koptatás

Anyagok: csipke, tweed, sifon, pamut, farmer, dzsörzé, len, selyem

Színek: fehér, elefántcsont, bézs, sárga, narancssárga, halványrózsaszín, kék és zöld,levendulalila, lila mentazöld, türkiz, zöld, kék, karamell, gesztenyebarna, kávébarna, kaviárszürke, fekete

Ihlet: Alberta Ferretti, Christopher Kane, Emilio Pucci, Emilia Wickstead, Monique Lhuilier, Roberto Cavalli, Rebecca Minkoff, BCBG Max Azria, Bluemarine, Burberry Prosum, és Christian Dior.

New Yorker

A pasztellszínekre a főként fiataloknak szóló márka is rákapott: aki imádja a mentazöldet vagy a halvány korallt, annak itt a helye, ahogy annak is, aki az előző két márkánál nem talált olyan etnomintás darabot, ami szimpatikus lenne.

Vagy szeretne egy fehér műbőr mellényt, esetleg egy fekete sapkát, amin egy párducfej díszeleg? Igen, akkor is ide érdemes ide ellátogatnia. A mintás farmer vagy a derékpasszés dzseki sem csak a H&M szerint menő, a New Yorker következő kollekciójában is megtalálhatóak lesznek ezek a darabok, az utóbbiból például egy kígyómintással futottunk össze az új kreációk között.

Kulcsszínek: fekete, fehér, mentazöld, korall, lila, rózsaszín, kék

Minták: etno, trópusi, virágminta, csíkok, pöttyök

Anyagok: műbőr, farmer, csipke

Kulcstermék: feliratos póló, áttetsző blúz, szűk miniszoknya vagy ruha, farmering vagy - mellény, bőrdzseki vagy mellény, skinnyfarmer, divatos melegítőfelső, tornacipő, magassarkú

Calzedonia, Tezenis, Intimissimi

A három üzlet tulajdonképp egy cég, dióhéjban: a Calzedoniánál harisnyát és bikinit, az Intimissiminél szexis fehérneműket és hálóruhákat, a Tezenisnél kényelmes otthoni cuccokat és fiatalos fehérneműket, bikiniket érdemes keresni.

A Calzedonia fürdőruhái idén is nagyon jól néznek ki, vannak élénk színű, virágmintás bikinik, kövekkel kirakott egyrészesek és vagány, rojtos darabok. Mindenki találhat megfelelő fürdőruhát magának, de olcsóságra ne számítsanak, tavaly is olyan 20 ezer forintra jött ki egy Calzedonia szett. Ha beruházna egy szép és minőségi fürdőruhába, az olasz márkánál választhat hozzá illő strandruhát, shortokat is. Sokféle stílusból, fazonból lehet válogatni, nézze meg a nyári kollekció töredékét a galériában!

Kulcsszínek: maldív-szigeteki zöld, élénk kék, monokróm alap szikrázó fényekkel, fehér tónusok, korall, lime

Minták: bollywoodi stílus kövekkel, kristályokkal, trópusi- és virágminták, retró stílus csipke hatású delave anyaggal, rojtok

Az Intimissi kitett magáért idén, és szerintünk be fog jönni számítása, a menyasszonyok kapkodni fognak a kifinomult és/vagy szexis fehér csipkés alsóneműk után. Minden ízlésnek vannak megfelelő darabok, latex-szerű melltartóktól a romantikusabbig, egy a közös bennük: a legtöbbet azért fogja felvenni viselője, hogy hamar levegyék róla. A kellemes selyemneglizsék mellett vannak kényelmes, kötött otthoni cuccok is, a galériában ezek egy részét is megtalálja.

Kulcsszínek: vaj, zsírkő, rózsavíz, barnásszürke, zsályazöld, fekete, fehér, tintakék csíkok és pöttyök, krémszín, fehér talkum, pink

Anyagok: selyem, makramé, dzsörzé, csipke, gyapjú

A Tezenisben 2014-ben is kényelmes alapdarabokra vadászhatunk, de a márka showroomjában láttunk haspólókat, farmeringeket, mintás leggingseket és sztreccs ruhákat. Természetesen a szexi stílus itt se marad ki, az egyik bevállalós szettet fenti galériában meg is találja!

Kulcsszínek: rózsaszín, pasztellkék, sárga, türkiz, fekete

Minták: makro méretű tyúklábminta, pöttyök, ombre színátmenet, virágminta, lurex csillogású csipke, állatminták, terepminta

Oszd meg másokkal is!
Mustra