Galambszar formájú kitűző: menő vagy ciki?

Galambürülék ihlette luxus bross
Galambürülék ihlette luxus brossSwns.com / Northfoto

A 30 éves ékszerésznek és ezüstművesnek, Frances Wadsworth-Jonesnak köszönhetően idén sem maradunk furcsa designertárgyak nélkül. A Glasgow School of Art-on végzett fiatal művész Heaven Sent névre keresztelt kollekcióját ugyanis olyan szokatlan formák ihlették, mint a madár- vagy kutyaürülék, hangyaboly illetve a járdára köpött rágógumi – írja a BBC.

Wadsworth-Jonest saját állítása szerint az Ealing és a Royal College of Art közötti ingázás ihlette meg. Mint elmondta, szeret furcsa, szokatlan helyeken kutatni a szépség után, és gyakran bámulja a földet, ami ugye tele van ilyen dolgokkal, Ealing pedig nagyon jó hely, ha inspirációra van szüksége. Ami pedig madárszart mintázó brossát illeti, az a babona ragadta meg képzeletét, hogy ha valakit letoj egy galamb, akkor az szerencsét jelent. 

tk3s swns jewellery art 03
Swns.com / Northfoto

„Biztos félkegyelműnek néznek, amiért egy csomó fotót készítettem az ürülékekről az utcán. Annak, aki ezeket viseli, feltétlenül szüksége van némi humorérzékre” – mondta kissé túlárazott, átlagosan 2500 fontba (914100 forintba) kerülő zúzott drágakövekből, féldrágakövekből, fekete gyémántból, zafírból és turmalinból készített kollekciójáról a művész. Méregdrága furcsaságaiból állítólag meglepő módon különösen sokat adtak el a Hollandiában. Másik, Thieves nevű kollekciójából pedig Jarvis Cocker, a Pulp frontembere is vásárolt egy hangyaformájú brosst. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ön mit gondol a fiatal designer különös munkáiról? Menőnek találja a luxus áron kapható galambfost vagy ön szerint inkább ciki és közönséges ilyesmit viselni a ruhánkon? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1993) (2092) Ciki!
Mustra