Többe kerül, mint egy Porsche, pedig csak egy öv

A történelem eddigi legdrágább és állítólag legsokoldalúbb övével rukkolt elő az egyébként autógyártásról ismert Bugatti. Az R22 Bugatti Calibre fantázianévre keresztelt derékfogó arany és platina változatban is kapható, kérdés, hajlandó lesz-e bárki kicsengetni érte egy kisebb vagyont. A kiegészítő egész pontosan 60 ezer fontba, 22 millió forintba kerül, ami több, mint egy vadiúj Porsche Cayman ára (ami a Daily Mail szerint mindössze 48 ezer font).

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Az övet egy svájci luxusvállalattal, a Roland Itennel kollaborálva alkotta meg a Bugatti, melyből az exkluzivitás jegyében mindössze tizenegyet dobtak piacra. A derékfogó elkészítéséhez órákhoz használatos gépekkel dolgoztak, az öv belsejében 100 mozgó, mechanikus alkatrész működik. Az öv bármilyen méretre passzol, ráadásul pontosan leméri viselőjének derékméretét, és ehhez igazodva be is állítja saját magát.

A halvány rózsaarany és platina borítást leszámítva az öv minden kis részlete egyedi készítésű, bár ennyi pénzért ez a minimum. A készítők "pompás darabnak" tartják mesterművüket, amit "a lehető legkiválóbb alapanyagokból hoztak létre". Szerintünk viszont kinézetre elég gagyinak tűnik, legalábbis egy családi ház árába kerülő valamitől azért dizájn-ügyileg sokkal többet várnánk.

Hogy mi minden mást vehetne 22 millióért, inkább nem is részletezzük, de azért ízelítőül megírjuk, hogy ennyiből már kijönne 90 pár Manolo Blahnik cipő és 307 étkezés Heston Blumenthal 3 Michelin-csillagos Fat Duck éttermében. Ezek után szavazzon: megéri az árát az öv, vagy ciki egy lakás árát elkölteni egy tök fölösleges funkciókkal felpimpelt kiegészítőre?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek