no

Elhunyt drogbáró nevéből csinált ruhamárkát a családja

Számos példát láttunk már arra, amikor az elhunyt "híresség" leszármazottai az egykori celeb nevéből szerették volna finanszírozni hátralévő életüket, emiatt nem is nagyon lepődünk meg az ilyen húzásokon, de a közelmúltban olyan hírrel találkoztunk, amire a sokat edzett szemöldökünk bizony percekre felhúzódott.

Szerencsére nem kell ahhoz droghasználónak lenni, hogy az embernek ismerősen csengjen Pablo Escobar neve. Ő volt az a kolumbiai drogbáró, akit 1989-ben a Forbes magazin a világ akkori 227 dollármilliárdosának egyikeként tartott számon és akinek a családja egy roppant kreatív ötlettel rukkolt elő: szeretnék, ha egykori kenyéradójuk neve ruhamárkaként jelenne meg a piacon.

Decemberben lesz 20 éve, hogy a viszonylag rövid idő alatt hatalmas vagyonra szert tevő Escobar elhunyt, viszont neve még mindig sokakból borzongást vált ki. Nem csoda, hiszen több száz ember haláláért felelős, köztük olyan rendőrökéért is, akik nem fogadták el a kenőpénzt. A család persze máig tagad mindent és büszkék a kolumbiai keresztapára, olyannyira, hogy úgy gondolták, a nevével fémjelzett márka kollekcióiban felhasználják a fotóját, aláírását és ujjlenyomatait is. Utóbbiból bőven volt rendelkezésre álló forrásuk, hiszen Escobar nem egyszer töltötte az éjszakákat a helyi hatóságoknál.

Attól, nem kell félnünk, hogy a fast fashion üzletek polcain találkozunk a drogbáró portréjával, mivel egyrészt a helyi hatóságok nem engedélyezték a termékek árusítását, másrészt a webshopon kívül csak amerikai üzletekben érhetőek csak el. "Nem azért védettük le apám nevét, hogy hatalmas profitra tegyünk szert, sokkal inkább a béke terjesztése volt a célunk. Pont azt szerettük volna megelőzni, hogy a média és a hatóságok rossz célokra használják fel" - mesélte a magát Sebastian Marroquinnek nevező férfi, Escobar fia.

A férfi azt is elmondta, hogy az Escobar Henao oldalra lassan annyi megrendelés érkezik, hogy nem bírnak velük, Mexikóban és szerte Amerikában is hatalmas a kereslet a rendőrségi akták másolatával printelt felsők és egyéb relikviák iránt. Az üzletek tulajdonosai szintén rekordmennyiségű eladásról számoltak be, kérdés azonban, hogy teljesen tisztában vannak-e azzal, hogy mégis kit viselnek magukon és milyen tettek kapcsolódnak az illetőhöz.

Önnek is lehet Pablo Escobar-pólója, amennyiben szeretne és van rá közel 22 ezer forintja.
Önnek is lehet Pablo Escobar-pólója, amennyiben szeretne és van rá közel 22 ezer forintja.escobarhenao.com
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra