Tetszik önnek ez a smink nélküli címlap?

Ugye emlékszünk még arra, amikor Sarah Jessica Parkert marslakónak retusálták a Harper's Bazaar címlapján? Nem egyedülálló eset, tulajdonképpen csak csepp a tengerben az, amit a Szex és New York főszereplőjével műveltek: manapság nem létezik olyan magazin, divatanyag vagy lookbook, ahol a modelleken ne futnának át Photoshoppal, több-kevesebb sikerrel.

Amikor a retusőrök keze megszalad, a fél világ megrántja a vállát, a másik fele pedig forrong. Követelik, hogy a magazinok vagy szerkesszék kicsit élethűbbre a címlapsztárok arcát, vagy egyáltalán ne is nyúljanak hozzá. Persze azt mindannyian tudjuk, hogy egy kampánynál nem csak a nagykövet arca és személyisége fontos, hanem az is, hogy milyen lesz a végeredmény és mennyire tudnak vele azonosulni a leendő vásárlók. Ahogy a magazinok esetében sem mindegy természetesen, hogy melyiket pillantjuk meg először az újságosstandokon – de vajon versenybe tud szállni egy olyan címlap, amin retusálatlan modell fotóját láthatjuk?

Ön mit gondol az utómunkáról?

  • Lehet retusálni, csak mértékkel. 1739
  • Szebbek a smink nélküli képek. 928
  • Hidegen hagynak, a terméket nézem. 287
  • Essünk túlzásokba, annál jobb! 144

Nem tudni, hogy azért, hogy egy kis figyelmet kapjon vagy azért, mert tényleg ezt gondolja helyesnek, de a Jalouse magazin szeptemberi címlapjára Léa Seydoux mindenféle smink és utómunka nélkül került fel. Azt nem mondjuk, hogy találhattak volna-e előnyösebb fotót a színésznőről, de mindenképpen dicséretes, hogy ezt bevállalták. Önnek mi a véleménye a címlapról? Tényleg jobb ez az irány? Vagy azért a szemünknek mégiscsak kedvesebb a retusált fotó, csak vigyázni kell, nehogy túlzásokba essünk?

Lée Seydoux smink nélkül a Jalouse címlapján. Vajon ez az új irány vagy egyszeri figyelemfelkeltés volt?
Lée Seydoux smink nélkül a Jalouse címlapján. Vajon ez az új irány vagy egyszeri figyelemfelkeltés volt?Fotó: Jalouse
Mustra