Műalkotással felérő lábbelit alkotott Zaha Hadid

A különleges cipőkreációiról híres United Nude Zaha Hadid építésszel együttműködve műalkotással felérő lábbelivel rukkolt elő: a NOVA fantázianévre hallgató, 16,5 centiméteres sarokkal ellátott króm cipőt a világ leginnovatívabb lábbelijének kiáltották ki, és még járni is lehet benne!

A cipő barázdált felülete kísértetiesen hasonlít azokhoz a geológiai formákhoz, amiket Hadid építészeti projekteiben szokott használni – például a pekingi Galaxy Soho-n. A lábbeli vinil felsőrészét krómmal vonták be, a cipőt bőrrel bélelték, a platform és a sarok üveggyapotból készült, a cipő talpa pedig gumi.

A NOVA prototípusát július 2-án mutatták be Párizsban, aznap, amikor a United Nude bemutatta első 3D-s cipőkollekcióját Iris van Herpennel közösen, a párizsi divathét alatt. Hadid és a United nude kreatív igazgatója, Rem D Lookhaas már évek óta tervezték egy formabontó cipő összehozását, ám a kivitelezésig nem jutottak el – egészen mostanáig.

"Mindig is nagyra tartottam azokat, akik mernek kísérletezni az arányokkal és az anyagokkal. A NOVA tökéletes példája annak, hogy mi történik, ha kilépsz a komfortzónádból és nagyot, már-már lehetetlent álmodsz" – foglalta ösze Hadid a dezeen.com-on. "Zaha mindig kitalál valami újat a saját értelmezései szerint. Kreációi sokszor váratlanok, mégis erőteljesek. A legfejlettebb digitális dizájn és gyártási technikák szerint készült el talán a világ leginnovatívabb cipője, ami valaha készült!"– mondta a kedvenc cipőmárkánk kreatívigazgatója, Rem D Koolhaas.

A cipőt 35-től 40-es méretig lehet majd kapni, többféle színben (akár zöldben is), színenként mindössze 100 darab létezik belőlük. A L'Écraireur-ben már elő lehet rendelni a cipőket, 1500 euróért darabját,a párizsi üzlet meleltt  még Zaha Hadid és a United Nude webshopjában is lehet majd a lábblikre vadászni – már ha van egy hordható műalkotásra 442 ezer forintunk.Ha nincs ennyi pénze, akkor is szavazhat: ön szerint menő vagy ciki a Lady Gagának is tervező United Nude legújabb húzása? Hordana műalkotást a lábán, vagy nagyon nem tetszik a krómos építészmunka?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek