Hatvan éve koronázták meg II. Erzsébetet

Anglia stílusos, fagyiszínű ruhákat kedvelő királynője, II.Erzsébet tavaly ünnepelte trónra kerülésének hatvanadik évfordulóját. Június 2-án pedig annak volt éppen hatvan éve, hogy királynővé koronázták a menőn öltözködő 87 éves uralkodót.

A vagány hercegnő éppen Kenyában volt, amikor férjétől, Fülöp hercegtől megtudta, hogy apja, VI. György 56 évesen hirtelen meghalt. Az akkor már két gyermekes Erzsébet fejére 1953-ban a Canterbury érsek helyezte Szent Eduárd koronáját a londoni Westminster apátságban, amit 20 millió brit és  több millió ember kísért figyelemmel világszerte – írja a wikipedia.org.

A puccos és látványos koronázás híre bejárta a világot, ez volt az első olyan nagy médiaszenzáció, amit a televízió is közvetített. Nézze meg a galériában, hogyan lett a 25 éves hercegnőből királynő és hogyan zajlott a nem mindennapi ceremónia az ötvenes évek elején Londonban!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.