A kis fekete ruha a legjobb befektetés

Bár az a hír járja, hogy a kék az évtizedek óta trendi rózsaszínt is kiüti a nyeregből az idei a szezonban, de a húszas évek óta népszerű feketével szemben esélye sincs. Egy nemrég készült felmérés szerint ugyanis a Coco Chanel által divatba hozott, egyszerű szabású "kis fekete ruhát" akár tizenegy évig is hordhatjuk anélkül, hogy az kimenne a divatból.

A Daily Mailen közölt felmérésből kiderült, hogy egy átlagos brit nő egy megbízható fekete ruhát akár több mint 140 alkalommal is visel, a megkérdezettek 91 százaléka pedig elismeri, hogy legalább egy kis fekete ruhát tart a szekrényében. A megkérdezett nők 48 százalékuk azt mondta, hogy 4-6 darab kis feketéje van, további 27 százaléknak még ennél is több, akár hét ilyen darab is lapul a szekrényében.

A két veterán divatmániáson, Victoria Beckhamen és Kylie Minogue-on is gyakran látott alapdarabról a megkérdezettek 57 százaléka állította, hogy ez a darab mentette meg, amikor különleges alkalomra kellett ruhát választania. Egy átlagos kis fekete ruha tulajdonos gardróbjában pedig hét évig is megtalálható ugyanaz a fekete ruha.

Önnek van kis fekete ruhája?

Amikor arról kérdezték a részt vevő 2137 brit nőt, hogy mi a legjobb a kis fekete ruhában, a megkérdezettek majdnem fele, 47 százaléka mondta azt, hogy a ruhában egyszerűen jól néznek ki, 33 százalékuk pedig azt mondta, hogy kifejezetten jól érezik magukat kis feketében.

A minden helyzetben, randevún, vagy különlegesebb, hivatalos alkalmakkor is elsüthető fekete ruhának számtalan variációja létezik a szűziesebb szabásútól a szuperrövid, szexi fazonúig. A MyVoucherCodes.co.uk által végzett felmérésben 25-40 év közötti, 2137 brit nőt kérdeztek meg a kis fekete ruháról, és csupán 27 százalék érezte úgy, hogyha választania kellene, inkább az élénkebb színű ruha felé dőlne a mérleg – írja a dailymail.co.uk.

„Nagyon jó látni, hogy a legtöbb nőnek éveken át a kedvenc ruhadarabja a kis fekete ruhája. Ebből is látszik, hogy a divatnak van értelme. Ráadásul ez nagyszerű módja annak, hogy pénzt takarítsunk meg és ne költekezzünk feleslegesen. Miért vennénk új ruhát, mikor van a szekrényben egy stílusos, mindig divatos darab, amiben még jól is érezzük magunkat. Mielőtt vásárolni indulna, győződjön meg róla, hogy biztosan nincs a szekrényében pár klasszikus, más ruhákkal és kiegészítőkkel kiválóan variálható darab!” – mondta kissé naivan a cég szóvivője.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek