Tényleg rasszista Michelle Williams indiánlányos címlapja?

Az Óz, a hatalmas szőke boszorkányát, Michelle Williamst tette tavaszi-nyári számának címlapjára az Another magazin. A szőke, visszafogott stílusú színésznőről négy különböző címlap készült, melyek a történelem egy-egy meghatározó korszakát kívánják feleleveníteni.

Önt is felháborítja az indiános címlap?

  • Semmi rosszat nem látok benne 1239
  • Félreértik a rasszizmus jelentését 945
  • Ki az a Michelle Williams? 545
  • Szerintem rasszista, aki ilyet címlapra tesz 78

„Ez a címlap a korai indián nők portréira emlékeztet” – fogalmazta meg kritikáját a refinery29 egyik olvasója. Az ilyen hozzászólás nem szokatlan, legutóbb a Victoria's Secret egyik angyalát, Karlie Klosst vádolták rasszizmussal a shown bemutatott indiánlány-szerelése miatt.

Hasonlóképpen gondolkodott a Celebitchy egyik olvasója is, aki szerint a hajba és nyakba akasztott tollak potenciálisan sértik az amerikai bennszülötteket.

A nagy port kavaró címlapokat egyébként Willy Vanderperre lőtte a lapnak az újra szingli Williamsről – írja a huffingtonpost.com. A kockásinges, copfos indiánlányos borítón kívül a 32 éves színésznő látható még a Jennifer Lawrence féle friss Dior reklámhoz hasonlóan hollywoodi dívaként, lazán, pulóverben, és farmerben, valamint retro Pradában, sikkes pasztellszínű sminkben és rózsaszín tincsekkel. Utóbbin felismerhető Andy Warhol Monroe képének hatása is. Nézze meg a címlapokat a galériában!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.