no

Szerkesztőségi gasztrosokk: a rántott Snickers

Amikor a szokásos heti értekezleten valaki felhozta, hogy kóstoljunk rántott csokoládét, egyáltalán nem lepődtem meg. Egyetlen Díványos összejövetel sem telhet el anélkül, hogy valami gyomorforgató ötlete ne lenne valakinek. Na, de nem baj! Szívassuk magunkat, és együnk rántott csokit. Aztán amikor továbbgondoltam a dolgot, rájöttem, hogy nem is hülyeség, hiszen nyilván nem hagyományos bundában van, hanem valamilyen palacsintaszerű dologban. Nem tévedtem sokat...

Ez a kulináris különlegesség Skóciából származik, 1995-ben a skóciai Chip Bar munkatársai (mai nevén the Carron) találták ki. Hála a médiának, a különleges étek gyorsan terjedt, ma már az USA-ban, Angliában és  Új-Zélandon is szeretettel fogyasztják. Annyira, hogy ha a google-be elkezjük beírni, hogy "deep fried" (rántott) a felajánlott találatok között első három-négyben hozza a snickerst. És kicsivel lemaradva a Marsot. Ja, és persze van rántott Bounty is. Mi maradtunk a legnépszerűbbnél, a Snickersest próbáltuk ki.

Először is a csokikat kitettem egy éjszakára a teraszra, mert ha szobahőmérsékletű csokit mártottam volna a forró olajba, valószínű szétfolyt volna. Viszont vigyázzon, az sem jó ha a mélyhűtőbe teszi sütés előtt, mert a túl hideg csoki meg széteshet.

Nézzük a receptet

Hozzávalók:

1/2 bögre finomliszt,
1/4 bögre tej,
1 egész tojás,
1/2 teáskanál sütőpor,
egy csipet só,
két evőkanál méz.
csoki

Szerezzen be pár hurkapálcát is, így könnyebb dolga lesz az étel készítésénél, és enni is mókásabb pálcikáról.

A bunda hozzávalóit egy botmixerrel dolgozza össze, ha túl folyós adjon hozzá még lisztet, ha meg nagyon sűrű, értelemszerűen tejet. Olyasmi állagúnak kell lennie, mint amilyen a nokedli tésztája szaggatás előtt.

Szúrja fel a pálcikára a csokoládét (kis darabokra vágva szerintem jobban néz ki mint egyben), mártsa bele a masszába és tegye a forró olajba addig, amíg a bundája aranybarna lesz. Melegen és hidegen is lehet fogyasztani. Szuperegyszerű, viszont roppantul hizlal és nem is egy olcsó édesség.

Sajnos nem sokan merték megkóstolni, de a bátrak közül hatból hatnak ízlett!

És íme a vélemények

„Szerintem finom volt, frissen biztosan zseniális. Emlékeztet valami mediterrán fánkféleségre, nem tudom, hol ettem ilyesmit, de valahol már igen, szerintem Görögországban, és az tuti nem rántott Snickers volt. Ha nem tudnám, hogy kilencezer kalória van 4 grammban, biztos imádnám.”

„Egy kicsit a nutellás gofrira emlékeztetett (egy kis mogyoróval), annyi különbséggel, hogy ez olajosabb, nehezebb volt. Finom, bár otthon nem állnék neki megcsinálni, inkább eszem magában a csokit.”

„Olyan cucc, amit addig eszel, amíg van, aztán rosszullétedben végignyúlsz a kanapén, és csak nyögsz.”

„Nyársra húzott bundázott kínai csirkefalat, csak erről tudni, hogy mi van benne. Egyébként isteni, mondjuk Snickers függő vagyok.”

„Ma megkóstoltam a rántott Snickers-t, és magamnak sem hinném el, ha mondanám... de tényleg fergeteges. Próbáljátok ki!”

„Először rámentem a bunda nélküli változatra (volt sima csoki is a kóstolón- a szerk.), de amikor láttam, hogy a többieknek ízlik, én is megkóstoltam. És basszus, ez tök finom!”

Ennének rántott Snickerst?

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra