Menő vagy ciki kültéri műfával karácsonyozni?

Minden bizonnyal a szokásos hangulatfokozó karácsonyi giccsek és adventi koszorúk mellett az idei év egyik legnagyobb karácsonyi trendje a kertben vagy teraszon elhelyezett, mesterséges műfenyő lesz. A Which? nemrég közzétett tanulmánya szerint szinte minden ötödik háztartásban tervezik idén, hogy igazi karácsonyfát, például Normand fenyőt állítanak a lakásban az ünnepek alatt. Ezzel szemben a megkérdezettek 49 százaléka gondolta úgy, hogy műfára vált, amit fel lehet használni akár több egymást követő karácsonykor is. A megdöbbentő adatok az elemzők szerint azt mutatják, hogy egyre kevesebb ember engedheti meg magának,hogy ünnepi fenyőt vásároljon karácsonyra – írja a dailymail.co.uk.

„Az előző évekhez hasonlóan az ügyfelek megtartották ízlésüket a fák terén, amiket idén már műanyag formában is megtalálnak. Az új trend onnan ered, hogy egyes családoknál nem fér el egy fa a nappaliban, így inkább egy helytakarékos, kültéri megoldásban gondolkodnak. Ez azt is jelenti, hogy így meg tudják osztani az ünnepi hangulatot a szomszédokkal és a járókelőkkel” – magyarázza a műfenyők népszerűségének okát Lisa Rutherfod, a John Lewis üzlet eladója a Daily Mailnek.

article-0-1629D43C000005DC-530 468x491

Az angolok egyik kedvelt üzletében, a John Lewis-ban például már 2011-ben is a műfenyők voltak a legkelendőbbek, amelyeknek idén piaca dobták a szabadtéri változatát is. Az ötlet úgy tűnik, bevált, az eladások ugyanis azt mutatják, hogy műfák hetven százalékkal jobban fogynak a tavalyi adatokhoz képest.

150f1

Az egyik legnépszerűbb műfa a 80 fontért, 27900 forintért kapható Prelit Blossom, ami direkt úgy lett kialakítva, hogy az ellenálljon a brit télnek és kényelmesen el lehessen helyezni a kertben vagy a verandán. Az áruházlánc kelendő modelljei közé  tartozik még a már tavaly is nagysikerrel árusított az 50 fontos, 17400 forintos Snowy Paper névre keresztelt műfa, ami külső és belső térben egyaránt használható, továbbá a műhóval lefújt és makkal díszített változatok is keresettek. Ön mit gondol, menő műfával ünnepelni a karácsonyt vagy jobban kedveli az eredeti fa illatát és az idő előtt lepotyogó tűleveket?

150font
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek