Télen mindenki pufikabátban jár majd

Őszi kabátokat már ajánlottunk, de most újra körülnéztünk, hogy megtudjuk, az igazán hideg napokat miben fogjuk átvészelni. Sok szép kabát van az üzletekben, de az igazán csinos, vásárlásra csábító darabok persze nem lesznek elég melegek a téli mínuszokban. A rossz időre minden üzlet kínál jobb-rosszabb pufikabátokat, melyek közül sok nem is tűnik vízállónak és többnek is igen kellemetlen az anyaga. A stylist tanácsa és a részletek a folytatásban!

pufi640

Mielőtt nekiláttunk volna boltkörképünknek, megkérdeztük Igor Deseatnikovot, a Joy stylistját arról, milyen kabátokban leszünk divatosak idén: menő a military, a pelerin, a széles vállú szövet és a bőrujjas darabok, ami rossz hír, mert így bizony fázni fogunk. (Jó hír, hogy csinosak leszünk legalább.)

„A legmenőbb darab a perelin, csak nem mindegy, hogy mivel hordjuk, hiszen válltáskát például nem lehet felvenni hozzá. Szintén nagyon divatos a military kabát, vagyis a duplasoros, khaki vagy fekete színű, katonás beütésű darabok. A szezon harmadik fontos fazonja a buborék formájú kabát, de ezzel is vigyázni kell, mert az alacsony lányok eltűnnek benne, ezért inkább magas, vékony nőknek ajánlom. Nagyon trendi emellett a szürke szövetkabát, valamint a bőrujjas darabok és a bomberdzsekik” – mondta a stylist. Persze a leghidegebb napokon Igor is pufikabátot hord, szóval néztünk csinos szövetkabátokat és tollas, meleg verziókat is.

H&M

Körképünket a svéd márkánál kezdtük, ahol a kabátok egy rész épp le van árazva 30-50%-kal. A szövetkabátok így nagyon megérik az árukat, 7-8 ezer forintért szuper darabok közül válogathatunk, és egyelőre nincs nagy mérethiány. Sajnos ezeknek a kabátoknak nagy része nulla fok alatt nem elég meleg: a mínuszokra a H&M is készült pufikabáttal, igaz elég rondával. A fekete, selymes anyagú, hosszú kabát ráadásul 17990 forintba kerül.

New Yorker

A New Yorkerben kisebb a felhozatal szövetkabátokból és rengeteg pufidzseki van. A vállfán nagyon hülyén kinéző narancssárga darab felvéve már nem is volt olyan rossz, sőt, legalább visz egy kis vidámságot a hétköznapokba. A military stílusú parka viszont rosszabb anyagú és rosszabbul áll, mint amire számítottunk. A 26990 forintos pufikabát elég meleg és jó a fazonja is, csak a bélelt ujjrész rövid kicsit. Még egy érdekesség: a New Yorker kabátai mind nagyon nehezek.

C&A

A C&A-ban szintén rengetegféle kabát van: a szövetek közt sok csinos, fiatalos darab található, és jó minőségű pufikabátok is vannak. Mondjuk a H&M-ben is megtalálható fekete kabátot, az az érzésünk, nagy mennyiségben hozhatták be a távol-keletről, mert minden üzletben van olyan, vagy ahhoz nagyon hasonló kabát. Ha a C&A-ból akar kabátot szerezni a télre, menjen most hétvégén, a Joy napok alatt 20% kedvezmény van mindenre.

Reserved

A Reserved-ben is érvényes a női magazin akciója, és itt is vannak érdekességek kabát fronton: bár a negyedik üzletben már tényleg az az érzése az embernek, hogy mindenhol ugyanaz van, csak az árak különböznek. Ennek fényében érdemes vagy a legolcsóbb holmit megkeresni, vagy a legjobb minőségűt, és akkor az ár nem számít. Vastag, meleg és könnyű kabátokat 20 ezer forint fölötti áron lehet kapni. Az alacsony nők viszont itt sem járnak jól, mert a kabátok ujja rendszeresen hosszú, kis méreteknél is.

Mango

A Mangóban voltak a meglátogatott üzletek közül a legigényesebb kabátok: szép anyagokból szépen kivitelezett kabátokat árulnak a spanyol üzletben, de a cuccok ára is tükrözi a minőséget. Egy szebb szövetkabát simán 40 ezerbe kerül, viszont a jó anyagú, szép színű tollkabátok 20 ezer forint körül vihetők.

Összefoglalás:

A H&M-ben divatos, szép kabátot tudunk venni olcsón, de esélyes, hogy ha nekiállunk próbálgatni, nem ússzuk meg egy megvásárolt darabbal. Meleg pufikabátért mégis érdemesebb a Reservedben nézelődni, ahol tengernyi szín és fazon közül választhatjuk ki a nekünk valót. A New Yorkerben kicsit csalódtunk, a nehéz kabátok közt soknak rossz volt a fazonja és nem is voltak olcsók a cuccok. A C&A is szövetkabát fronton erős. A Mango azoknak való, akik nem nézik az árcédulát, de nekik nagyon jó lehetőség, illetve akkor is érdemes benézni, ha tollal bélelt pufidzsekit keresünk, mert a legtöbb helyen szintetikus anyaggal kitömött verziókat kapunk csak 18-20 ezer forintért.

  Szövetkabát ára Pufikabát ára
H&M 7495 Ft 17990 Ft
New Yorker - 17990 Ft
C&A 12990 Ft 17990 Ft
Reserved 12990 Ft 20995 Ft
Mango 31995 Ft 20995 Ft
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek