no

Gallusz Nikivel meóztuk a H&M-Margiela kollekciót

Egy héttel azelőtt, hogy a boltokba kerülne Maison Martin Margiela botrányoktól sem mentes kollekciója, lehetőségünk adódott arra, hogy élőben is megnézzük a nem hétköznapi és többségében nem is annyira pénztárcabarát kreációkat a H&M budapesti bemutatótermében. A New York-i premierrel ellentétben itt nem tobzódtak a sztárok, mi csak Gallusz Nikit szúrtuk ki a tömegben, de önöket nyilván nem ez érdekli, hanem, hogy mi mennyibe kerül és milyenek élőben a látványos darabok. Részletek a hajtás után!

Mivel egy nagyon látványos, ötletes darabokból álló tervezői kollekcióval rukkolt elő a H&M, főként arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire működőképesek a való életben. A válasz: nagyon. Emellett az is foglalkoztatott bennünket, hogy milyen anyagokból készültek a kreációk, hiszen nagyon jó, hogy egy neves tervező alkotta őket, de azért több tízezer forintért elvárható, hogy ne csak a forma, hanem a tartalom is stimmeljen. A válasz: kellemesen csalódtunk. Jó, a bevarrt melltartós body és a tetovált felső jó izzadós, de ezt már előre is sejteni lehetett, ez a műfaj sajátja.

Ami az árakat illeti, akik pár hete középárfolyamon próbálták kiszámolni, mennyit is kell spórolniuk, lehet, hogy kicsit csalódottak lesznek. A 80 fontos kesztyűtáska itthon nem 29 ezer forint környékén lesz majd kapható, hanem 34990 forint lesz. Az árakat egyébként központilag határozzák meg, és ugyanúgy váltják át ezt helyi pénznembe, mint az összes többi darabot.

És még mire lehet számítani? Háromezer forint alatt miénk lehet valamelyik hajtincses nyaklánc, a láthatatlan öv, tízezer forintért pedig a melltartós body, a tükörgömbös leggings vagy a kisebbik kesztyűtáska. A cukorka ékszertáska bizonyára sokaknak tetszik, de ez már 13 ezer forintot kóstál, de még 20 ezer forint alatt gazdagabbak lehetünk egy szoknyává alakított, vagy egy miniszoknyás nadrággal, illetve egy túlméretezett farmerrel is. Ez utóbbiért mit meg nem adtunk volna tinédzserként. Jó, akkor valószínűleg még jobban sokalltuk volna a 19990 forintot.

Ön hallott már a Maison Martin Margieláról korábban?

Akárcsak a legtöbb nő, mi is rajongunk a kis fekete ruhákért. A legolcsóbb ilyen kreáció 29990 forint, de van 39990 és 69990 forintért is. Ennyiért egyébként már megvásárolhatjuk a kollekció egyik legemblematikusabb darabját, a paplankabátot is. A férfiak sincsenek sokkal könnyebb helyzetben, aki például egy ál-gitártokkal akar csajozni, annak 80 ezer forintot kell majd otthagynia a pénztárnál, és ugyanennyit kell fizetnie akkor is, ha egy övekből készült bőrdzsekire vagy egy műszőrme kabátra fáj a foga.

A bemutatóteremben egyébként nem volt kiállítva minden darab, volt, ami nem érkezett meg, például a túlméretezett farmernadrág, és Anna Dello Russo kollekciójából sem volt kapható minden darab, a combcsizmát például központilag túl merésznek találták a magyar közönség számára.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek