A 13 legnagyobb stílusikon Audrey Hepburntől Michelle Obamáig

Számos gyűjtés született már azokról a hírességekről, akiknek megjelenése, stílusa leginkább inspiráló volt. A listáról sosem maradhat le Audrey Hepburn, Madonna, Jackie Kennedy, Brigitte Bardot, hogy csak párat említsünk a legnagyobb nevek közül. Most bemutatjuk, mi tette őket igazán stílusossá, és mik azok, amik egyedivé tették őket.

Audrey Hepburn

A visszafogott eleganciájáról híres Audrey Hepburn sikere az ötvenes években igen különlegesnek számított. Abban az időben ugyanis a telt idomok számítottak nőideálnak – elég megemlíteni Marilyn Monroe-t és az Elizabeth Taylort. Hepburnt, akinek alakján maradandó nyomot hagyott a több éves balettozás, emlékezetes látványt nyújtott például az Álom luxuskivitelben, a Sabrina vagy éppen a Római vakáció című filmekben. Neki köszönhetjük, hogy divatba jött a kapri nadrág, a balett cipő, a garbó vagy éppen a viharkabát.

 
Kattintson a képekért!

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot a tökéletes ellentéte Audrey Hepburnnek, így nem meglepő, ha teljesen más stílusban alkotott maradandót. Elég ugye megemlítenünk, hogy általa vált ismertté és népszerűvé a kétrészes fürdőruha, vagyis a bikini. Az alakját kiemelő ruhák mellett szívesen öltözött kényelmesebb darabokba, gyakran lehetett látni fehér pólóban, farmer halásznadrágban és balettcipőben.

Marilyn Monroe

A listáról természetesen nem maradhat ki Marilyn Monroe, akinek a nevéhez kapcsolódik a legtöbb ikonikus ruha. Elég megemlíteni a pink ruhát, amit a Szőkék előnyben című filmben viselt, és szintén emlékezetes darabban énekelte el John F. Kennedy számára a Happy Birthday-t. A színésznő nem csak a filmekben viselt emlékezetes darabokat, a való életben is elérte, hogy bármi, ami rajta volt, szexisnek nézzen ki.

 
Kattintson a képekért!

Jackie Kennedy

Jackie Kennedy volt az első First Lady, aki igazán ismert lett az elnökké választott férje mellett. Stílusát egy hollywoodi tervezőnek, Oleg Cassininek köszönheti. Imádta az A vonalú ruhákat, amiknek az ujja háromnegyedes volt, és szigorúan térd alá értek. Szívesen viselt kesztyűt, túlméretezett napszemüveget, gyöngysorokat.

Michelle Obama

Michelle Obama személyében az amerikaiaknak hosszú idő után újabb olyan First Lady jutott, aki a stílusával is hódít. Barack Obama feleségének ruhái sokakat megihlettek, ruhaválasztásai nyomon követésére még blogot is létrehoztak. Michelle Obama különlegességét az adja, hogy nem csak az olyan drága tervezők kreációit részesíti előnyben, mint például Alexander McQueen. Gyakran választ az olcsóbb árkategóriás termékek közül, így gyakran láthatjuk J. Crew vagy Gap darabokban. Szívesen visel színes, mintás darabokat, de gyakran láthatjuk kardigánokban, vagy olyan ruhákban, amik szabadon hagyják karjait, vállait.

 
Kattintson a képekért!

Grace Kelly

Grace Kelly már korán megmutatta, hogy a természetes, visszafogott elegancia kedvelője, de erről igazán azután bizonyosodhattunk meg, miután hozzáment Rainer monacói herceghez. Szívesen viselt Balenciaga, Yves Saint Laurent, Dior és Givenchy kreációkat. Neki köszönhetjük, hogy elterjedt a Hermes krokodilbőr táska, ugyanis ezzel a kiegészítővel próbálta elrejteni hasát, amikor várandós volt. A cég, miután a táska világszerte ismertté vált, a hercegnő tiszteletére Kelly névre keresztelte át a manapság 25 ezer dollárért beszerezhető darabot.

Diana hercegnő

Diana hercegnőnek, azaz Vilmos és Harry herceg édesanyjának az első divattal kapcsolatos megnyilvánulása egyértelműen a saját esküvője. Menyasszonyi ruháját annak idején milliók figyelték tátott szájjal. A hercegnő ezután fokozatosan vált magabiztossá, és egyúttal stílusikonná. A kötött pulóverek helyett elkezdett olyan ruhákat viselni, melyek kiemelték az alakját, szívesen viselt nadrágkosztümöt, khaki nadrágot, és természetesen a kis fekete estélyik is gyakran kerültek elő szekrényéből.

Katalin hercegné

A divatikonok között a legújabb szereplő nem más, mint Vilmos herceg felesége. Katalin hercegné ruhaválasztásait pont olyan lelkesen követik a britek, mint az amerikaiak Michelle Obamáét. A hercegné igyekszik keveset költeni ruháira, és a híres emberektől szokatlan módon arra is hajlandó, hogy egy ruhát többször is viseljen a nagy nyilvánosság előtt. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy az alattvalók mindent megtesznek azért, hogy hasonlíthassanak rá. Ezek után nem meglepő, hogy a Vilmos herceggel történt eljegyzés bejelentésekor viselt ruhájából rengeteg utánzat jelent meg a piacon.

 
Kattintson a képekért!

Diana Ross

Bár teljesen más kategória, Diana Ross, vagyis a hetvenes évek diszkókirálynője méltán szerepel a listán. A Supremes egykori énekesnője nem a klasszikus értelemben vette eleganciájáról, sokkal inkább az extravagáns ruháiról volt híres. Neve kapcsán a csillogó ruhák, a bundák, a turbánok és a túlméretezett kiegészítők juthatnak eszünkbe.

Madonna

Ha az extrém ruhadarabokra gondolunk, valószínűleg Madonna neve is hamar beugrik. Ezek után nem meglepő, ha az énekesnő is szerepel a listán. Madonna stílusára egyértelműen a félelmet nem ismerő jelző a legmegfelelőbb. 1978-ban kezdte pályáját, és azóta nem csak a zenéjével, az öltözködésével is formálta a világot. Neki köszönhetjük az ujjatlan kesztyűt, a túl sok ékszer viselését, a cowboy kalapot, a bőrkabátot tornadresszel, és nem feledkezhetünk meg a híres Gaultier melltartóról sem.

Debbie Harry

Szintén divatteremtő volt Debbie Harry, akiknek a neve valószínűleg csak kevesek előtt ismert. Viszont, ha a Blondie énekesnőjeként említjük, akkor már könnyen beugrik, hogy kinek köszönhetjük a kopott farmerek, a szakadt harisnyák és a feliratos pólók elterjedését, valamint a bőrkabát népszerűvé válását.

 
Kattintson a képekért!

Katharine Hepburn

Szintén szokatlan kategóriát képvisel Katharine Hepburn. A négy Oscar-díjas színésznő alkata és személyisége sem illett egy hollywoodi szépségideálhoz, így nem meglepő, hogy Hepburn a legtöbbet férfias öltözékben, nadrágban jelent meg a nyilvánosság előtt. Szívesen viselt magas derekú, széles szárú nadrágokat, blézereket, fényes, lapos talpú bőrcipőket, amivel szintén nagy hatást gyakorolt a divatra.

Diane Keaton

Diane Keaton Hepburnhöz hasonlóan kedveli a férfias stílust. Keatont sokszor jelölték az év legrosszabbul öltözött hírességének, azonban az, hogy nem a trendekhez, hanem a saját elképzeléseihez ragaszkodott, méltóvá tette, hogy szerepeljen a válogatásban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra