13+1 szépészeti szokás, amivel álljon le

A legtöbben egyszerűen csak fáradtak és lusták, mások nem is tudják, hogy akár több olyan szokásuk is van, amik egyáltalán nem tesznek jót a bőrünknek, hajuknak. Hónapokig használja ugyanazt a szempillaspirált, vagdossa a töredezett hajvégeit, leszedegeti a hámló bőrrétegeket leégés után? Megmondjuk miért ne tegye ezeket.

1. Benőtt szőrszálak kipiszkálása

Tény, hogy fáj és úgy néz ki, mint egy pattanás, de a legtöbb esetben esélytelen, hogy tényleg kiszedjük azt a szőrszálat. Ráadásul seb keletkezik, ami könnyen elfertőződhet, ha nem fertőtlenítjük megfelelően.

2.Ugyanazt a kozmetikai terméket használni éveken át

Hajlamosak vagyunk azt hosszú hónapokon keresztül minden nap használni kozmetikai termékeinket, különösen akkor, ha tízezer forintot adunk ki egy drágább sminkcuccra. Így előfordulhat, hogy éveken keresztül ugyanazt a példányt nyitjuk ki. Ezzel azonban elérjük, hogy a sminkes táskánkban található cuccok egy-egy baktériumokkal teli petricsészévé váljanak. Hiszen a szemfesték, a púder hozzáér az arcunkhoz, a rúzs a szánkhoz, ahol a rendszeres tisztálkodás ellenére baktériumok tanyáznak, és kellemetlen bőrfertőzéshez is vezethetnek.

3. Nem rendszeresen mosni a sminkecseteket

Nem kell hozzá igazán nagy erőfeszítés, ám a legtöbben elhanyagoljuk, és nem fordítunk energiát erre az apróságra. Havonta érdemes szappanos meleg vízzel átöblíteni az ecseteket.

21smink1-IMG 5191
Szécsi István

4. Pattanások és mitesszerek nyomkodása

Nem számít, hányszor halljuk ezt az intelmet, sosem fogadjuk meg. Hiszen mindenkiben megszólal egy hang: addig nem nyugszom, amíg az utolsó csepp trutymót ki nem nyomom. Ezzel azonban elérjük, hogy több napon keresztül vörös pötty lesz az arcunkon, és elképzelhető, hogy kráter marad, miután begyógyul.

5. Pórustisztító tapasz túlzott használata

Bár valóban képes látványos eredményt produkálni, a túlzott használattal kiszárítjuk a bőrünket. Próbáljuk a lehető legritkábban használni ezeket a termékeket.

6. Alvás előtti arcmosás elhagyása

Kinek van kedve egy buli után, kómás fejjel még az aprólékos arctisztítással foglalkozni? Holott a bőrgyógyászok szerint a szép bőr alapja az, hogy az egész napos rohangálás során ránk ragadt szennyeződést lemossuk. Ráadásul, ha nem mossuk le a szempillaspirált, pilláink akár le is törhetnek alvás közben.

7. Két gyantázás között kiszedni a szemöldököt

Mindenkit zavar, ha két gyantázási alkalom között megjelennek az apró szőrszálak. Azonban a szőrszálak így eltolódva nőnek ki, és könnyen előfordulhat, hogy lesznek olyan szálak, amik még túl rövidek lesznek ahhoz, hogy kijöjjenek a gyantázás során – írja a nymag.com.

8. Levagdosni a körömágynál lévő bőrt

Ebben a témában nincs egységes vélemény, ám a szakértők többsége azt javasolja, ne piszkáljuk a körömágynál található bőrt. Mivel ez a köröm legfelső rétege, azt a célt szolgálja, hogy megvédje a körmöt. Minél hosszabb ideig nem vágjuk, annál kevésbé lesz szükség rá, hogy hozzányúljunk.

9. Töredezett hajvégek vagdosása

Vannak, akik kifejezetten szeretik irtani a töredezett végeket. Azok, akik nem speciális hajvágó ollót használnak, ezzel a szokással csak tovább rontanak a helyzetükön, és tovább roncsolják hajukat.

10. Ősz hajszálak húzgálása

Ez a szokás főleg azokra jellemző, akiknél még néhány kósza szál bukkan fel. Azonban ezeknek a hajszálaknak a kihúzásával nem jutnak előrébb. Az ősz hajszálak ugyanúgy kinőnek, de a többi hajszálunknál jóval rövidebbek lesznek, és nehezebb lesz őket elrejteni.

11. Olajmentes krém használata zsíros bőrre

Bár elsőre ez a megoldás logikusnak tűnhet, de a szakértők szerint a természetes növényi olajat tartalmazó kozmetikai termékekkel jobban lehet kezelni a zsíros bőrt. A jojoba olaj az egyik legjótékonyabb alapanyag, lassítja a zsírtermelést.

12. Körömlakk leszedegetése körömlakklemosó használata helyett

Egy kiadós mosogatás után valószínűleg mindenki szívesen szedegeti le a fellazult körömlakk darabokat. A körömlakklemosó használata azonban ilyenkor is javasolt. A géllakk esetében pedig különösen igaz ez az állítás, mivel az sokkal nagyobb kárt okozhat a köröm felületén.

stockfresh 718723 woman-with-red-nails sizeM

13. Naponta hajat mosni

Akár a bőr a testünkön, a fejbőr is próbálja kompenzálni, hogy az általa termelt zsírokat naponta lemossuk. El fog tartani egy darabig, de ha átállunk a több napos szünetre, a szervezetünk megtalálja az egyensúlyt, és kevésbé zsírosodik majd a hajunk.

+1. Hámló bőrdarabok szedegetése

Vannak akik még ránézni sem bírnak, mások viszont élvezettel szedegetik a leégés után a hámló bőr darabjait. Ezzel csupán az a gond, hogy így leszedjük az egyébként egészséges bőrréteget is. Helyette próbáljuk menteni a menthetőt testápoló használatával, és a tényleg elválni kívánó bőrdarabokat gyengéden dörzsöljük le a zuhany alatt.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek