Fémes divat: 6 szabály, amit betartva nem nézik majd gigászi diszkógömbnek

Manapság nagyon sok veszélyes trend van, vegyük csak az állat- és virágmintát, valamint társait. Hasonlóan óvatosan kell bánni az egyik legújabb divatos irányzattal, a fémes, arany-, ezüst- és bronzfényű ruhadarabokkal. Heidi Klum összefogott Petra Flannery stílusszakértővel, hogy mindenkit felvilágítson arról, hogyan lőhetünk mellé, mik azok a szabályok, amelyeket nem árt betartani, mert különben úgy nézünk majd ki, mint egy méretes diszkógömb.

ruha

Ezek a következők:

1. Ha nem vagyunk még elég bátrak, akkor kezdjük a kiegészítőkkel, mondjuk egy fémesen fényes magas sarkú cipővel vagy táskával.

2. Ha már rákaptunk az ízére, de nem akarunk túlzásba esni, akkor válasszunk lágyan csillogó anyagokból készült ruhadarabokat.

3. Ne keverjük a különböző színeket, a bronz, az arany és az ezüst nem jó barát.

4. A fémes ruhákat és kiegészítőket érdemes egyszínű (fekete, fehér vagy natúr), egyszerű darabokkal párosítani.

5. Mivel a fémes csillogás önmagában is elég feltűnő, nem kell tovább bonyolítani, vagyis ha lehet, kerüljük a flittereket és a különböző textúrák halmozását.

6. Ha bulizni megyünk, vegyünk fel egy fémes ruhát és egy natúrszínű cipőt egyszerű kiegészítőkkel. Munkába pedig a következő szett ajánlott: egy diszkréten csillogó szoknyát egy egyszerű felsőrésszel.

 

Akik nem félnek kipróbálni a fémes külsőt, a külföldi márkák honlapjairól, de a magyar üzletekből is beszerezhetik a szükséges darabokat. Szerencsére a többségük le is van árazva. Egy fémszálakkal átszőtt tweedzakót, ami az egyik kulcsdarabja ennek a trendnek, például közel tízezer forintért lehet megvásárolni a Zarában, de szoknyákban, rövidnadrágokban, sőt, kiegészítőkben sincs hiány. (További ötletekért kattintsa végig a mellékelt galériát!)

Oszd meg másokkal is!
Mustra