Fitnesztermek kizárólag plus-size méretűeknek

Egy új és egyre népszerűbb mánia van kialakulóban az Egyesült Államokban: olyan fitnesztermek nyílnak szerte az államokban, melyek elsősorban a súlyfelesleggel küszködő ügyfeleknek kívánnak segítséget nyújtani. Például azzal, hogy nem engedik be a vékony testalkatú kuncsaftokat, hogy a plus-size méretűek bátrabban bemenjenek edzőtermeikbe és ne érezzék kellemetlenül magukat a tökéletesen kidolgozott testalkatú vendégek miatt.

Plus-size méretű modell
Plus-size méretű modellStockfresh

A Chigacóban található Downsize Fitnessben például annyira szigorúak a belépési feltételek, hogy 25 kiló súlyfelesleg alatt be sem lehet lépni a klubba, de az utóbbi hónapokban sorra nyíltak hasonló, 99 dolláros, 21700 forintos havi bérletet kínáló, moletteket váró konditerem-láncok a tengerentúlon. A kanadai Body Exchange nevű helyre még férfiakat sem engednek be, hogy a fogyni vágyó nők ne érezzék magukat kínosan és lehangolva testedzés közben. „Régebben szorongtam, ha eszembe jutott az edzés, most viszont remekül érzem magam a többi súlyfelesleggel küzdő nő között!” – mondta egy amerikai magazinnak a fitneszterem egyik vendége, akit ösztönöz a hasonló problémával rendelkező bajtársai jelenléte.

„Bár elsőre kicsit diszkriminatívnak és szélsőségesnek hangzik cégünk új profilja, célunk, hogy azokat az embereket ösztönözzük, akiknek ténylegesen szükségük van rendszeres mozgásra és testsúlyuk csökkentésére. Tornatermünkkel menedéket kívánunk nyújtani a plus-size mérettel rendelkező vendégeinknek” – nyilatkozta a Body Exchange alapítója és vezérigazgatója, Louise Green a TheProvince.com-nak.

A DailyNews szerint hasonló elvekkel működik a New Yorkban alapított Buddha Body Yoga, ami aktív molett vendégeinek nyitott edzőtermet Las Vegasban, Chicagóban és Dallasban is. Marty Wolff, az NBC-n vetített The Biggest Loser realityshow harmadik évadjának egyik finalistája pedig Nebraskában nyitott fitnesztermet azok számára, akik 50 fontnál, azaz körülbelül 25 kilónál nagyobb súlytól kell, hogy megszabaduljanak, vagy táplálkozási zavaroktól és élelmiszer-függőségtől szenvednek.

stockfresh 1352982 woman-wearing-swimming-costume sizeS
Stockfresh
Oszd meg másokkal is!
Mustra