Menő vagy ciki az eljegyzési gyűrű Star Trek-módra?

Ugyan a Star Trek legutoljára leforgatott sorozatának, az Enterprise-nak az utolsó részét 2005-ben mutatták be, a siker töretlen, hiszen éppen készülőben van a legújabb film, és a magyar csatornákon is belefuthatunk a sci-fi imádók közkedvelt televíziós műsorába, nem is beszélve az online játékban nyüzsgő tömegekről. A hithű trekkie-k, azaz a Star Trek-rajongók természetesen a lehető legváltozatosabb módon szeretik leróni tiszteletüket Gene Roddenberry és az általa megálmodott világ előtt, egy amerikai férfi például úgy döntött, hogy a Csillagflotta emblémáját formázó gyűrűvel kéri meg barátnője kezét.

Ehhez persze kellett találnia egy vállalkozó szellemű ékszerészt is, akit Valerie Lazutina személyében meg is talált. „Küldött nekem pár fotót arról, hogy szerinte hogyan kellene kinéznie a gyűrűnek, majd közös erővel rukkoltunk elő a végső változattal” – nyilatkozta a Huffington Postnak Lazutina, aki időre el is készítette a több száz dollárt érő gyűrűt, így a szerelmes trekkie egy coloradói sci-fi találkozón Jonathan Frakes, azaz William T. Riker parancsnok előtt fel is tudta tenni a nagy kérdést.

A gyűrű azóta természetesen felkerült a legkedveltebb kézműves termékekkel foglalkozó internetes boltba, az Etsyre. Lazutina több levelet is kapott lehetséges vásárlóktól, egy ausztrál férfi például lányát szerette volna meglepni egy ilyen gyűrűvel 21. születésnapja alkalmából. Hogy számíthatnak-e a terrkie-k további ékszerekre? „Nyitott vagyok bármilyen ötletre a vásárlók részéről, és természetesen igyekszem majd olyan különleges ékszert alkotni, mint amilyen ez az eljegyzési gyűrű volt” – nyilatkozta a tervező.

Akinek az eredeti gyűrű jobban tetszik, természetesen megrendelheti az ezüstből, fehéraranyból és fehér zafírból készült ékszert potom 500 dollárért (kb. 118 ezer forintért). Sajnos az ékszerész oldala alapján Magyarországra nem szállít, de lehet, hogy Valerie Lazutina szíve megesik rajtunk egy szép, udvarias levél hatására. Ha mégsem, akkor több tucatnyi Star Trek-ékszer van, amivel meglephetjük magunkat vagy szerettünket, tessék csak végigkattintani a galériát! És persze szavazzanak is: menő vagy ciki a Star Trek mánia és a vele járó furcsa ékszerek? Ön igent mondana, ha ilyen gyűrűt tolnának az orra alá?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek