A H&M a misztikus Masion Martin Margielával kollaborál az ősszel

Zanza!

Az őszi-téli divatesemények talán egyik legnagyobb meglepetése lesz a svéd H&M legújabb exkluzív együttműködése az avant-garde couture ruháiról, inkognitóban lévő belga tervezőjéről ismert párizsi divatházzal, a Masion Martin Margielával, melynek egyes vonalait 2009 óta az a Renzo Rosso készíti, aki a Dsquared-et, Vivienne Westwoodot és a Dieselt is kontrollálja.

,,A Maison Martin Margiela az elmúlt három évtized egyik legfontosabb és legbefolyásosabb divatháza. Nagy izgalommal tölt el ez a radikális együttműködés, amely világszerte elérhetővé teszi a különleges MMM darabokat a divatrajongók számára. Ez az együttműködés egy nagyszerű, emlékezetes divatesemény lesz” - mondta Margareta van den Bosch, a H&M kreatív tanácsadója.

A demokratikus H&M-nek az elmúlt években a legnagyobb nevekkel sikerült kollaborálnia, dolgozott együtt többek között a Versace-val (jó kis bunyó volt, még emlékszünk), a Lanvinnal, Karl Lagerfelddel, Stella McCartneyval, a Comme des Garçons-al, Sonia Rykiellel, Jimmy Chooval és a Marnival (amiért még Lilu is odáig volt).

Bár kapásból nehéz lenne megmondani, hogy ezek közül melyik volt a legszerethetőbb –talán mindegyikben volt hiba–, de nehéz lehet az elérhetetlennek ható dolgokat elérhető közelségbe hozni úgy, hogy az ne menjen a hitelesség és minőség rovására.

"Ez egy meglepő kollaboráció. Történelmi pillanat. Margiela mitikus minőséget teremtett a divatcégének. Ők soha nem hirdettek és nem is törekedtek rá, hogy eljussanak a tömegekhez. Az, hogy Margiela összeállt a H&M-mel, azt mutatja, hogy közelebb szeretné hozni a közönséghez a divatházat és ez egy nagy lépés a márkának" – nyilatkozta a hír kapcsán az angol Harper's Bazaar divatigazgatója, Gabriele Hackworthy.

A stockholmi székhelyű cég november 15-én debütál az új kollekcióval, melyet a kiemelt üzletekben és online is lehet majd kapni. A ruhák várhatóan jobban fognak igazodni a vásárlók igényeihez, és kevésbé lesznek tele az 'arctalan' tervező kortárs elképzeléseivel és szokatlan varrási megoldásaival, de simán lehet, hogy méregdrága papírnadrágokért és patacipőkért verekszünk majd ősszel.

Blogmustra