A H&M a misztikus Masion Martin Margielával kollaborál az ősszel

Az őszi-téli divatesemények talán egyik legnagyobb meglepetése lesz a svéd H&M legújabb exkluzív együttműködése az avant-garde couture ruháiról, inkognitóban lévő belga tervezőjéről ismert párizsi divatházzal, a Masion Martin Margielával, melynek egyes vonalait 2009 óta az a Renzo Rosso készíti, aki a Dsquared-et, Vivienne Westwoodot és a Dieselt is kontrollálja.

,,A Maison Martin Margiela az elmúlt három évtized egyik legfontosabb és legbefolyásosabb divatháza. Nagy izgalommal tölt el ez a radikális együttműködés, amely világszerte elérhetővé teszi a különleges MMM darabokat a divatrajongók számára. Ez az együttműködés egy nagyszerű, emlékezetes divatesemény lesz” - mondta Margareta van den Bosch, a H&M kreatív tanácsadója.

A demokratikus H&M-nek az elmúlt években a legnagyobb nevekkel sikerült kollaborálnia, dolgozott együtt többek között a Versace-val (jó kis bunyó volt, még emlékszünk), a Lanvinnal, Karl Lagerfelddel, Stella McCartneyval, a Comme des Garçons-al, Sonia Rykiellel, Jimmy Chooval és a Marnival (amiért még Lilu is odáig volt).

Bár kapásból nehéz lenne megmondani, hogy ezek közül melyik volt a legszerethetőbb –talán mindegyikben volt hiba–, de nehéz lehet az elérhetetlennek ható dolgokat elérhető közelségbe hozni úgy, hogy az ne menjen a hitelesség és minőség rovására.

"Ez egy meglepő kollaboráció. Történelmi pillanat. Margiela mitikus minőséget teremtett a divatcégének. Ők soha nem hirdettek és nem is törekedtek rá, hogy eljussanak a tömegekhez. Az, hogy Margiela összeállt a H&M-mel, azt mutatja, hogy közelebb szeretné hozni a közönséghez a divatházat és ez egy nagy lépés a márkának" – nyilatkozta a hír kapcsán az angol Harper's Bazaar divatigazgatója, Gabriele Hackworthy.

A stockholmi székhelyű cég november 15-én debütál az új kollekcióval, melyet a kiemelt üzletekben és online is lehet majd kapni. A ruhák várhatóan jobban fognak igazodni a vásárlók igényeihez, és kevésbé lesznek tele az 'arctalan' tervező kortárs elképzeléseivel és szokatlan varrási megoldásaival, de simán lehet, hogy méregdrága papírnadrágokért és patacipőkért verekszünk majd ősszel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra