Pedikűrözzön otthon, vodkával!

Minden szezonnak megvannak a kedvenc házipraktikái arc-, haj-, kéz- és lábápolásra. A legújabb őrület New Yorkból származik (honnan máshonnan?), miszerint csupán citromos vodkában kell áztatnunk a lábunkat ahhoz, hogy sima legyen, mint a babapopsi. A nem túl bonyolult alapanyagokból összeállított gyógyfürdőért New Yorkban 68 dollárt, 15200 forintot kérnek, pedig nem nagy dolog elkészíteni a keveréket házilag, ha nem sajnálja a vodkát, menni fog!

Divatba jött a citromos - vodka pedikűr
Divatba jött a citromos - vodka pedikűr

A roppant egyszerű lábfürdőhöz nem kell más, mint 3,5 liter melegvíz, 2 pohár citromlé, néhány citromkarika, cukor és egy negyed pohárnyi (kb egy feles) vodka. A citromlé tele van alma és citromsavval, alfa-hidroxi savakkal, ami természetesen radírozza a bőrt, míg a vodka természetes oldószer, amely segít feloldani minden szennyeződést, amit a talpunkkal összeszedtünk a szandálszezonban – írja a cosmopolitan.com.

A kezelés előtt vágja le körmeit, a széleket sem kímélve, majd a lábfejeket áztassa a citromos-vodkás vízben 5 percig. A félbevágott citromot nyomkodja cukorba és körkörös mozdulatokkal masszírozza a talpába, ez tompítja a bőrkeményedések kialakulását. Mindkét sarkát dörzsölje át jól! Miután szárazra törölte lábait, használjon hidratálókrémet, vagy citromos illóolajat. A felesleges olajos lerakódást körömlakklemosóval távolíthatja el körmeiről, és már készen is áll a flip-flop szezonra!

Pedikűrözzön citromos vodkával!
Pedikűrözzön citromos vodkával!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek