Betiltották az UGG-ot egy pennsylvaniai iskolában

A pennsylvaniai Philadelphiától nem messze, egy pottstowni iskolában nemrég megtiltották a diákoknak, hogy celebek, és egyes felmérések szerint prostik körében igen népszerű báránybőr (vagy műbáránybőr) csizmát, UGG-ot hordjanak.

Nem azért tiltották be a lábbelit, mert az legalább annyira megosztó, mint a Crocs papucsok, és az iskola így akart volna határozott álláspontra helyezkedni egy divatügyi kérdésben, hanem azért, hogy a diákok ne csempészhessenek.

Az Egyesült Államok iskoláiban nagyon szigorú szabályok vannak arra, hogy mit vihetnek magukkal az iskolába a gyerekek, vannak helyek, ahol reptéri beengedő-kapun át lehet csak bejutni az iskolába.

Ön szerint durva lépés?

A bő tetejű csizma pedig ideális eszköz arra, hogy tiltott tárgyakat csempésszenek be az épületbe a leleményes diákok - írja az NBC Philadelphia. Az iskola egy levélben értesítette a szülőket, hogy márkától függetlenül betiltanak minden nyitott tetejű csizmát, mert a diákok az osztálytermekbe vittek így telefonokat és egyéb, nem az osztályba való tárgyakat, bár ezekről nem pontosították, hogy micsodák.

“A diákok természetesen továbbra is hordhatnak az iskolába jövet és az iskolából menet ilyen csizmákat, hogy megvédjék a lábukat a hidegtől, a hótól és a jégtől, de az iskolába érve le kell cserélniük ezeket torna- vagy félcipőre. A diákok továbbra is hordhatnak magas szárú fűzős tornacipőt, magas szárú, bokához illeszkedő, fűzős bakancsot” - írta az Pottstown Middle School igazgatója, Gail Cooper a levelében.

A tiltást ahhoz hasonlítják, mint hogy a diákoknak a vastag télikabátot is le kell rakniuk, amikor az épületbe érnek, és a sapkájukat is le kell venniük. Az, hogy ezek normális lépések-e megint más kérdés.

Oszd meg másokkal is!
Mustra