DIY fashion: Öltözzön überkúl Nicki Minajnak párezer forintból

Csináld magad sorozatunk korábbi részeiben zoknival készítettünk menő kontyot , és Dolce & Gabbana cipőt koppintottunk gyöngyökkel. Most pedig megihletett minket Nicki Minaj (hiphop és R&B királynő) pomponos ruhája, amiben a New York-i divathét ötödik napján vett részt, és úgy döntöttünk, megpróbálunk valami hasonlót készíteni. Ha nem is egy egészen pompon-borította felsőt, legalább egy olyan pólót, ami hasonlóan extrém.

Egy félvállas felsőt választottunk a művelethez, melynek csak egy részét varrtuk tele pomponnal: ha több pomponunk és még több időnk lett volna, egy egész pólót is be tudtunk vonna pomponozni, mert a technika nem bonyolult, viszont elég nagy türelmet igényel. Mi 42 nagy pomponnal (bármelyik hobbiboltban 10 forint per darab) és három zacskó kis pomponnal (190 forint per zacskó) álltunk neki a varrásnak.

Első körben felfűztük egy cérnára a nagy pomponokat, egy másikra a kicsiket, majd a nagyokat kígyóvonalban felvarrtuk a felsőre. Mivel viszonylag slendriánul dolgoztunk, a pomponok nem simultak olyan szorosan össze, mint Minaj felsőjén, de a kis pomponokkal könnyű korrigálni: ahol a nagy pomponok közt rés támad, be kell varrni pár kicsit.

Egy óra alatt végeztünk is a fél váll kivarrásával, és az eredmény elég feltűnő lett ahhoz, hogy nem merjük jelmezbálon kívül felvenni a pólót. Számításaink szerint körülbelül ötször-hatszor ennyi pomponnal az egész felsőt ki lehetet volna díszíteni, az körülbelül 5.000 forintba került volna és 3-5 órát vett volna el életünkből.

Ha komolyan gondolja a pompon-varrást, tervezze meg nálunk kicsit jobban az akciót, például rakjon ki különböző mintát a színekből, játszon a méretekkel, és ne csak minden negyedik pompont rögzítsen, mert bár így is hordható a póló, de egy mosást például biztos nem vészelne át. Ha a mosás nem is kérdés, textilragasztóval is készíthet pomponos jelmezt, azzal lényegesen gyorsabb, mint cérnával!

Oszd meg másokkal is!
Mustra