Christian Louboutin piros cipőtalp miatt perli Yves Saint Laurent-t

Pirostalpú YSL cipő
Pirostalpú YSL cipő

Az Yves Saint Laurent 2011-es tavaszi kollekciójába piros talpú cipő került, ezért perel a hamisítványokra nagyon érzékeny Louboutin: állítja, hogy ő már korábban is tervezett piros talpú cipőt, és rég levédette saját ötletét.

A 2011-es tavaszi kollekció egyik darabja Louboutin állítása szerint egyértelmű koppintása az ő egyik cipőjének – áll a vádiratban. A tervező 1 millió dollárra perli riválisát a piros talpak miatt, és nem csak az idei kollekciót fájlalja: az YSL Tribute, Palais és Woodstock néven is adott már ki pirostaplas cipőkollekciót, és a darabokat olyan üzletekben is árulta, ahol Louboutin termékei is jelen voltak. A vád szerint a piros talp megtéveszti a felhasználót, és rossz fényt vethet a Louboutinre.

Christian Louboutin egyébként 1992 óta gyárt piros talpú cipőket. Akkor jött rá, mennyire jó ötlet a színes talp, amikor titkárnője cipőtalpát piros körömlakkal befestette. A cipőkészítő egyébként még januárban megkereste panaszával a francia divatházat, de az YSL tulajdonosai azt válaszolták, továbbra is polcon tartják a színes talpú cipőket – írja a Telegraph.

pir

A vádiratban emlegetett egyik cipőnek, az YSL ’Palais 105’ névre hallgató velúr platformlábbelinek például színes a talpa: a lila cipőnek lila, a kéknek kék, a pirosnak ennek megfelelően piros talpa van. Minden cipő talpszíne egyezik a felsőrész színével, tehát YSL ez esetben feltehetően nem a piros tap ötletét akarta lenyúlni, egyszerűen így jött ki.

Oszd meg másokkal is!
Mustra