Dita Von Teese: rendben van, ha csontsovány egy modell

Dita Von Teese nemrég a HuffingtonPostnak adott interjút, és elmondta, mit gondol a modellekről, akiket a kifutókon látni.  „Van egy nagyon felkapott, újonc modell, akibe mindenhol belebotlani. Tizenöt éves (valószínűleg Lindsey Wixson a szóban forgó modell, bár ő áprilisban már betöltötte a 16. életévét  - a szerz.). Úgy vélem, túlzottan nyomatékosítják, hogy milyen soványak, de az emberek általában elfeledkeznek arról, hogy a lányok többsége még csak tizenéves, és azért ilyen soványak, mert kamaszok. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek olyanok, akik étkezési zavarokkal küzdenek, de emlékszem, hogy amikor én tinédzser voltam, ehettem, amit akartam, akár öt üdítőt is megihattam, és mégsem nőtt a súlyom. Szerintem nagyon sok a túlhajszolt lány. Egyik bemutatóról rohannak a másikra, nincs alkalmuk enni. Az, hogy ilyen fiatalok, hozzájárul ahhoz, hogy ennyire soványak” – védte meg a modelleket Dita Von Teese.

fűző Dita Von Teese 021

„Úgy gondolom, hogy a tervezőknek jogukban áll olyan modelleket választani, amilyeneket csak akarnak. A legutóbbi Jean Paul Gaultier bemutatót Beth Ditto nyitotta meg egy olyan ruhában, amit a tervező neki készített. Szerintem ez remek, mert bemutatta, hogy milyen sokféle nő van” – nyilatkozta Marilyn Manson volt neje, aki elmondta, az ő méretei sem felelnek meg a modellvilágban elfogadottaknak, hiszen alacsonyabb a legtöbb lánynál. Hozzátette, a hatást még inkább fokozzák azok a magas sarkú cipők, amit a modelleknek a kifutón kell viselnie. „Lenyűgöző az összkép. Senkit nem hibáztatok azért, mert nem átlagos nőket szerepeltet minden egyes alkalommal. A divat a fantáziákról és a látványról szól. Számomra ugyanezt jelenti a revütánc” – fejtette ki Dita Von Teese.

Mint elmondta, a legendás Crazy Horse revüműsoriban sem átlagos nők lépnek fel, de persze azokat a helyeket is szereti, ahol ilyen táncosok szerepelnek. „Szóval úgy gondolom, hogy egyetlen nőt sem szabad az alapján megítélni, hogy sovány, vagy fiatal, vagy kövér vagy formás. A nagyon sovány lányokat sem szabad bántani, mert sokan vannak, akik nem tehetnek arról, hogy ilyen alakjuk van. Nem lehetünk dühösek azokra, akik nullás méretű ruhákat hordanak” – zárta le ezt a témakört a híresség, akivel sokan egyetértenek a szakmában.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek