Háromszázezer forinttal javítja külsejét egy brit nő

Egy brit felmérés szerint a nők 80 százaléka többet költ a ruhatárára, ha sikerül megcsípnie valamilyen akciós utat. Míg többségük közel 500 fontot fizet ki magára az utazásra, több mint 700 fontot (kb. 237 ezer forintot)  költenek a legújabb divatnak megfelelő bikinikre, maxiruhákra és egyéb holmikra – írja a Daily Mail. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy közel 170 fontot (közel 58 ezer forintot) perkálnak le különböző kozmetikai termékekért és kezelésekért, hogy sugárzóan szépek és gyönyörűek legyenek a ruháktól eltekintve is.

A felmérés szerint 350 fontot (kb. 118 ezer forintot) költenek ruhákra, 160 fontot (közel 54 ezer forintot), papucsokra 125 fontot (kb. 42 ezer forintot), bikinikre és 50 fontot (közel 17 ezer forintot) a kiegészítőkre – derült ki a Clothes Show London felméréséből. És ez nem minden! A vakáció előtt körülbelül hat órát töltenek azzal, hogy barnítókrémet kennek magukra, másfél órát azzal, hogy gyantázással eltávolítsák a nem kívánt szőrt, három és fél órát azzal, hogy megigazítsák a szemöldöküket és kifessék a körmüket, valamint további négy órát azzal, hogy a magazinokból kellően felkészüljenek a legutóbbi trendekből. Ez barátok közt is 15 óra.

000 APP2001032930254

Mindent összeszámolva egy átlagos brit nő 855 fontot (közel 290 ezer forintot) költ a külsejére, ami 350 fonttal (kb. 119 ezer forinttal) több mint a vakációért kifizetett összeg. Maryam Hamizadeh, a Clothes Show London marketingmenedzsere szerint az olcsónak hitt utazás mégsem olyan pénztárcakímélő, ha az ember lánya szinte egy új ruhásszekrényt tölt meg a vakációra szánt darabokkal, ráadásul még egyéb dolgokra is költ, hogy kellően jól nézzen ki mondjuk a tengerparton. Szerinte a felmérésből kiderül, hogy a jó megjelenés, szép külső ugyanolyan fontos vagy fontosabb a nők számára magánál az utazásnál. „A nők szívesen öltöznek fel különböző alkalmakra, és a vakáció remek lehetőséget nyújt arra, hogy többször is kicsípjék magukat” – tette hozzá.

Ön mennyit költ a külsejére a vakáció előtt?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek