Állami pénzből tanulnak meg magas sarkú cipőben járni a jövő brit üzletasszonyai

chyna highheels

Ahogy a tűsarkak egyre magasabbak, úgy indulnak a tanfolyamok, amiken a nők elsajátíthatják, hogyan is kell a kissé balesetveszélyes lábbelikben járni. Megtanulhatják, hogy ne röhögjön rajtuk mindenki, és emellett törés, zúzódás vagy húzódás nélkül is megússzák a napot.

Az üzleti életben még kínosabb, ha egy tűsarkakon közlekedő komoly nő botladozva lép be egy fontos tárgyalásra. A londoni South Thames College ezért úgy döntött, hogy a nőnemű diákoknak elindít egy hathetes kurzust, amin elsajátíthatják, hogy kell magabiztosan járni-kelni mondjuk egy 10 centiméteres sarokkal rendelkező lábbeliben.

Egyelőre nem tudni, hogy a munkáltatók kapkodnak-e majd az ilyen képzésben is résztvevő munkaerő után, de az oktatási intézmény mindenesetre óránként hatvan fontot (körülbelül 20 ezer forintot) fizetett Chyna Whyne oktatónak azért, hogy 16 éves tanítványainak átadja a szükséges ismereteket – írja a Daily Mail. Az iskolának vélhetően azért esett rá a választása, mert ő írta a Mastering The Art Of Wearing High Heels című könyvet, ami szintén ezzel a problémakörrel foglalkozik. A kurzus során egyébként nemcsak a járás megfelelő technikáját tanítják meg a diákoknak, hanem azt is, hogyan kell tűsarkú cipőt vásárolni.

2094ji

Chyna Whyne, Elton John egyik háttérénekese azt állítja, hogy sok kellemetlenségtől megkímélték volna, ha őt is időben megtanítják arra, hogyan is kell ilyen cipőkben közlekedni. Szerinte a nőket minél fiatalabb korban kell bevezetni a tűsarkúban való járás tudományába, mivel ez csak a hasznukra válhat a későbbiekben.

A 16 éves Celina Mystery kipróbálta a tanfolyamot, és örül a döntésének, mivel sokkal magabiztosabb lett. „Már nincsenek fájdalmaim, ha szórakozni megyek, mert tudom, hogy milyen gyakorlatokat kell előtte elvégeznem” – tette hozzá.

Toni Eastwood, az Everywoman egyik vezetőtrénere szerint ez Nagy-Britannia egyik legbanálisabb kurzusa, igazi pénzkidobás és időpocsékolás, ráadásul sztereotípiákra épít. Annette Lees üzletasszony szintén nem tartja annyira jó ötletnek a kurzust, amit egyébként állami pénzből finanszíroznak: „Én is magas sarkú cipőkben járok, és jó lenne, ha valaki megtanítana arra, hogyan kell járni bennük. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy számtalan olyan dolgot tudnának tanítani a diákoknak, amiknek sokkal több hasznát látják az üzleti életben.” A South Thames College szóvivője leszögezte, hogy nem a tantervben szereplő kurzusról van szó, hanem az egyike a sok iskolán kívüli elfoglaltságnak, amik közül választhatnak a diákok. Hozzátette, a hathetes kurzus egy igazán remek rendezvénnyel végződött a londoni Broad Gate Towerben.

1192270
Oszd meg másokkal is!
Mustra