32-es helyett 44-es méretű modellek a londoni divathéten

A 29 éves Mark Fast a londoni divathéten többek közt  42-es és 44-es méretű modellek közreműködésével prezentálta a nagyérdeműnek legújabb, őszi/téli kollekcióját. A bemutatón az egyik legsikeresebb plus-size modell, Crystal Renn is végigvonult a kifutón, aki karrierje elején hajlandó volt koplalni a tervezők által ideálisnak tartott csontsovány alakért, de mára már eljutott odáig, hogy nem zavartatja magát mérete miatt.

Fast modelljei közül többen egyébként a méretesebb lányokra specializálódott 12+ UK ügynökséggel állnak szerződésben. Sarah Watkinson, a cég alapítója szerint egyetlen másik tervező sem kereste fel őket, míg Fast nagyon lelkes volt – írja a Daily Mail. Pedig bizonyára számítottak arra, hogy idén talán többen is igénybe veszik a szolgáltatásaikat, hiszen egyre több szakmabeli hangoztatja azt, hogy a betegesen sovány modelleket igenis száműzni kellene a divat világából. Hozzájuk tartozik egyébként a párductestűként definiált Naomi Campbell is, aki a Sky News-nak azt mondta a témával kapcsolatban, hogyha valaki szép – nyilván mérettől függetlenül-, akkor nyugodtan csinálja azt, amihez kedve van. Beth Schepens, a Wall Street Journal egyik munkatársa pedig a következőket írta a blogjában Fast bemutatójáról: „Egyúttal azt is megmutatta nekünk, hogyan néznek ki a kreációi egy igazi nőn. Erre igen kevés példa van a kifutók világában.”

Nem ez az első alkalom, hogy a kanadai születésű tervező méretesebb modelleket kér fel egy bemutatóhoz. Igaz, Fast ötletétől a tavalyi Londoni Divathétre készülve még nem mindenki volt elragadtatva. Egy művészeti vezető és egy stylist hagyta ott a csapatát három nappal az esemény előtt, mert nagyobb méretű modellekkel kellett volna együtt dolgozniuk. Ebben az évben állítólag nem adódtak hasonló problémák. Fast egyébként nem annyira a csontkollekciónak tűnő modellek elleni harc lelkes és mindenre elszánt képviselője, csupán azt szeretné bebizonyítani, hogy a testre simuló ruhák minden méretű és alkatú nőn jól állnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy az önbizalomhiánnyal küzdő nők ne meríthetnének némi erőt neki köszönhetően.

Oszd meg másokkal is!
Mustra