Naomi Campbell szerint a válság elsősorban a fekete modelleket sújtja

Kattintson a képekért!

A modell szerint a recesszió a divatvilágban a legjobban a fekete modelleket sújtja, írja a Stylist.com. Naomi Campbell szerint ebben az évben mindent elvesztettek, amit eddig elértek a fehér modellekkel szemben. „Nem látok egyetlen fekete, vagy bármilyen más rasszból származó nőt sem a nagy reklámkampányokban" - mondta Campbell.

Naomi Campbell több alkalommal is kifejtette, a divat világa rasszista. Legutóbb az olasz Vogue különszáma miatt nyilatkozott a témában. A magazin akkor kizárólag fekete bőrű modelleket válogatott a kiadványba. „Ez némi feltűnést keltett, de sajnos, ugyanott vagyunk, ahol voltunk. Az emberek pánikolnak a válság miatt, nem mernek színes bőrű lányt használni a kampányokban, teljesen leálltak” – mondta a szupermodell, aki egymillió dollárért vállalta a Dolce&Gabbana reklámozását, és emellett Dennis Basso bundáit és szép összegért ölti magára.

Bár a kevésbé ismert fekete modellek helyzetéről nem szól a fáma, azt azért megemlíti a Stylist.com, hogy Naomi elmélete valamennyire sántít, ugyanis a híres színes bőrű nők még mindig ott szerepelnek a plakátokon. Rihanna, Queen Latifah a Covergirl, Beyoncé és Freida Pinto a L'Oreal, és Eva Mendes a Calvin Klein reklámarca.

Oszd meg másokkal is!
Mustra