Egyre több férfi szabatja át a mellét

Bár egyelőre a világon mindenhol a plasztikai sebészet elsősorban a nők terepe, egyre több férfi vállalkozik rá, hogy különféle szépészeti beavatkozással tegye kényelmesebbé az életét. A speciálisan férfiaknak szóló szolgáltatásokat kínáló plasztikai sebészeti központok honlapjáról kiderül, hogy a férfiak leggyakrabban a fül-, orrplasztika, a zsírleszívás, vagy az izzadást megszünető botoxkezelés mellett a mellplasztikáért hajlandóak fizetni. Gynecomastianak hívják azt a - férfiaknál fellépő - rendellenességet, amikor az emlő meg van nagyobbodva.

"Genetikai vagy hormonális eltérés miatt kialakulhat férfiakon nőies jellegű mell és mellbimbó is. Mivel a mell jelentős része általában zsír, az esetek felénél kielégítő eredmény érhető el a zsírtöbblet eltávolításával. Más esetekben viszont az emlő mirigyállomány is jelentős és ennek teljes műtéti eltávolítása is szükséges lehet. A műtétet általában altatásban végezzük. A műtét után általában 2 hét múlva történik a varratszedés. Fáslizás 3-4 hétig javasolt" - írják a Dr. Rose orvosi központ honlapján. Magyar adat nincsen, de Angliában 2007-ről 2008-ra 44 százalékkal nőtt a férfiak körében végzett emlőszépítési beavatkozások száma.

Nem tudunk rájönni, vajon miért éppen most érkezett el a férfi mellplasztika divatja. Mostanábban kövérebbek a pasik? Mert feltehetően a rendellenességből nem lett több. Ön szerint mi lehet a háttérben? 

Oszd meg másokkal is!
Mustra