Nagy fogyókúrás light joghurt teszt


Gondolom, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik januárban diétára adták a fejüket. Az éhségrohamokat elég egyszerűen le tudjuk küzdeni egy-egy light joghurt bekanalazásával, és mondhatom, így két hét után már jó néhány félét kipróbáltunk. Nem találtunk sehol Danone light joghurtot, ezért ennek a gyártónak a terméke nem szerepel a tesztelt joghurtok között.

Bauer Diat joghurt mild
Energia tartalom: 275 KJ/100g Szénhidrát: 9,6g Zsír: 1,3g Adag: 125g Ár: 95Ft

Krémes, tejszínes ízű. Gyümölcsöt nem találtunk benne, csak pár epermagot. Nagyon finom az illata, de zavaró, hogy a joghurt két részre válik, és kicsit kicsapódik belőle a víz.
10/7 pont

Seraph 0,1 %
A nagy rejtély. A zsírtartalmán kívül semelyik tápanyagtartalmat nem sikerült ráírni a dobozra. Ennél a joghurtnál is elmondható, hogy könnyen csapdába eshet szegény diétázó, mert a hatalmas 0,1% felirat alacsony kalóriás joghurt látszatát kelti, pedig cukorral van édesítve. Ízre közepes, illatra gyenge, 250 grammjában mindössze egyetlen epertöredéket sikerült felfedezni. Ár: 115Ft.
10/3 pont

Müller 0,1%
Ez is sajnos csak az alacsony zsírtartalmával indulhat a versenyen. Energia tartalom: 379 KJ/100g Fehérje: 4,3g Szénhidrát: 17g Zsír: 0,1g Adag: 125g Ár: 77Ft

Az első pár kanál nagyon édesnek tűnik, a joghurt tele van maggal, ez különösen a málnásnál nagyon zavaró, csak akkor érdemes belevágni, ha van fogkefe a közelben. Gyümölcshúst nem találtunk benne, viszont a végére határozottan kellemesebbnek tűnt az íze, mint az első kanál.
10/6 pont

Milbona Diat joghurt (Lidl saját márka)
Energia tartalom: 248 KJ/100g Szénhidrát: 8,5g Zsír: 0,3g Fehérje: 4,9g Adag: 250g Ár: 125Ft

Bár ennek a joghurtnak is 0,1% a zsírtartalma csupán, mégis sikerült alacsony kalóriatartalommal előállítani. Nem is értem mit gondolnak a gyártók, mi értelme az alacsony zsírtartalomnak, ha rengeteg cukor társul mellé?! A joghurt rendkívül finom az előtte említett társaihoz képest. Vannak benne gyümölcsdarabok, jó az illata, és nem utolsósorban egész gabona magokat is kevertek bele, egy kis rost gyanánt, segítve az emésztést. Fontos még, hogy a joghurt nem Aspartammal, hanem Splendával van édesítve, ami külön jó pont.
10/10 pont

Jogobella light
Energia tartalom: 252 KJ/100g Szénhidrát: 8,4g Zsír: 1,1 g Fehérje: 4g Adag: 150g Ár: 89Ft

Nincs feltüntetve, hogy milyen édesítőszert tartalmaz. Rengeteg gyümölcs található benne. Állagra nagyon sűrű, krémes. A legjobb tulajdonsága, hogy valóban olyan érzése van utána az embernek, hogy evett valamit. Az erdei gyümölcsös változat külön dicséretet érdemel.
10/9 pont

A végére hagytunk három ivójoghurtot, és egy kakukktojást.

Bauer Diat ital
Energia tartalom: 72 KJ/100g Szénhidrát: 4,8g Zsír: 0,3g Fehérje: 2,7g Adag: 250g Ár: 169Ft

A felirat szerint cukorbetegek is fogyaszthatják, ez jó jel, mert akkor talán nem hizlal. Egy üvegnyi megfelel egy kenyér egységnek, akármit is jelentsen ez. Jóízű, kellemes gyümölcs illatú laktató ital. Be kell vallanunk, a joghurt italok igazi meglepetésként hatottak ránk.
10/7 pont

Yogurt Drink 0,9% (Tesco saját márka)
Energia tartalom: 335 KJ/100g Szénhidrát: 14,5g Zsír: 0,9g Fehérje: 3,1g Adag: 750g Ár: 339Ft

Ugyanaz igaz rá, mint a többi alacsony zsírtartalmú, de cukorral készült társára. Amiben mégis különbözik, az a nagyon finom íz, főleg a barack-golgota gyümölcs lett a kedvencünk. Kár, hogy nem alacsony a kalória tartalma, mert akkor 10 pontos is lehetne, így csak 7 pontot tudtunk rá adni.
10/7 pont

Linessa Milk+fruit (Lidl saját diétás terméke)
Energia tartalom: 163 KJ/100g Szénhidrát: 7,8g Zsír: 0,1g Fehérje: 1,3g Adag: 500g Ár: 199Ft

Ez sajnos aszpartammal van édesítve, de talán ez az összes negatívum, ami elmondható róla. Nagyon jó ízű, és illatú ital. Teljesen jéghidegre hűtve igazi üdítő.
10/8 pont

Linessa Formage Frais (Lidl)
Ez a kakukktojás, ugyanis nem joghurt, hanem krémtúró. Csak azért vettük mégis bele a listába, mert nagyon finom, és változatosságot jelenthet a sok joghurt után. Igaz, az 59% túró mellett 22% joghurtot is tartalmaz. Kapható vaníliás változatban is, ami határozottan emlékeztet a gyerekkorunkban megszeretett krémtúróra.

Energia tartalom: 354 KJ/100g Szénhidrát: 14g Zsír: 0,2g Fehérje: 6,2g Adag: 5000g Ár: ? (Sajnos elfelejtettük, de határozottan jó áron volt.)
10/9 pont

És ha biztosra szeretnénk menni, készítsünk magunk gyümölcsjoghurtot, szezonális januárban a licsi-narancs joghurt.

További írások a Fűszer és Lélek blogon.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.