Tragédia vagy boldogság? Újra divat a bajusz!

Pár éve a trendi férfiak szakállt növesztenek, ha metroszexualitásukat némileg ellensúlyozni kívánják. Néha azonban úgy tűnik, hogy az arcszőrzet-divat hamarosan ennél is tovább lép, és az lesz a legkúlabb, aki bajszos. Nem szakállas, csak bajszos.

Három férfit szeretnénk most felhozni példának. Első számú díszpintyünk a képen is látható Eugene Hütz, a Gogol Bordello frontembere, aki férfias sármjával együtt odáig vitte, hogy sikerült neki Madonnától is orozni némi reflektorfényt, a Live Earth koncerten közös La Isla Bonita performansz alkalmával.

A bajorimréket most figyelmen kívül hagyjuk, és így azt találjuk, hogy egyetlen olyan magyar celeb van, aki bajuszos is és menő is. Szintén zenész az illető, az idén tavasszal feloszlott Amorf Ördögök frontemberéről van szó. Tariska Szabolcs, amikor egyszer megszabadult a bajszától, ezzel a közönség mindent elsöprő haragját vonta magára, akik egy szemtanú szerint egy koncerten "Bajusz! Bajusz!" skandálással követelték, hogy az arcszőrzet kerüljön vissza oda, ahova való.

Harmadrészt álljon itt néhány vallomás egy olyan magyar fiatalembertől, aki ugyan nem szeleb, de a kísérlet kedvéért idén nyárra bajszot növesztett és most beszámolt a Tejvajnak a tapasztalatairól. "Elszigetelő hatással volt a társadalmi életemre" - emlékszik vissza, most már szépre borotváltan. - "Akárkivel találkoztam, nem tudott mást mondani nekem, mint hogy 'nahát, bajuszod van?'. Csak a legjobb barátokkal tudtam másról beszélgetni." Megkérdeztük, hogy a főleg külföldön rögzült Freddie Mercury-sztereotípia miatt nézték-e melegnek a bajsza miatt. "Nem hinném, hogy a bajusz miatt melegnek néztek volna. Igazi magyaros bajusz volt, nem olyan szado-mazo kefe."

Kedves olvasóink. Akkor most tényleg divatba jött a bajusz?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek