Halálos sérüléseket okozott a turbulencia

GettyImages-641970308

Turbulencia a légáramlás megváltozásával következik be. Akár termikus, akár mechanikus turbulenciáról beszélünk, a repülőgép erős lökéseket szenved el, mely veszélyes rázkódásoknak teheti ki a gépen tartózkodókat. A múlt héten egy utas belehalt sérüléseibe, melyeket turbulencia közben szerzett.

Kétfős személyzet szállította pénteken három utasát egy üzleti magánrepülőgépen, amely erős turbulenciába keveredett. A rázkódás a fedélzeten tartózkodó egyik utasnál olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a privát jet módosítani kényszerült eredeti úti célját is. Connecticutban, ahol a gépet fogadta a nemzetközi repülőtér, szombaton boncolást kellett végrehajtani az utasnál, aki belehalt sérüléseibe. A járat többi tagjának állapota ismeretlen.

Hagyományos kereskedelmi légitársaságok esetében is előfordulnak turbulencia okozta balesetek. 2009 és 2021 között közel 150 ember szenvedett két napon túli kórházi ellátást igénylő belső sérülést, bevérzést, csonttörést vagy égési sérülést. A sérüléseket elszenvedők jelentős része, mintegy 80%-a, légiutas-kísérő. Az utóbbi időkben ugyan alig voltak jellemzők az efféle súlyos balesetek, a szakértők a biztonsági övek használatára figyelmeztetnek mindenkit.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra