Így változik az időjárás a hétvégére

GettyImages-824845572
Olvasási idő kb. 2 perc

Miközben a mai, pénteki nap során a legmagasabb nappali hőmérséklet 30-38 Celsius-fok között várható, a hétvégén már mérséklődik majd a meleg, némi szélre és csapadékra is számítani kell.

Az előrejelzések szerint,

szombaton 28-36 Celsius-fok, vasárnap 27-33 Celsius-fokos csúcshőmérséklet várható.

Míg szombaton a szél többfelé északnyugatira fordul, szórványosan zápor és zivatar megjelenésére kell számítani, addig a hétvége második felében megerősödik az északi, északkeleti szél, és záporok, zivatarok elszórtan látszanak változatossá tenni az addigra gomoly- és fátyolfelhőkkel zavart napsütéses időjárást.

Így változott az időjárás ennyire melegre

Az éppen egy hete, múlt péntektől tartó folyamatos felmelegedés szerdára már 25 és 28 Celsius-fokos középhőmérsékleteket eredményezett, kedd óta már éjszakánként sem ment 15 fok alá a hőmérő higanyszála. Ez még ma sincs máshogy, várhatóan a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mindössze 17 és 21 Celsius-fokig ereszkedik vissza még máról holnapra virradóan is. Alig két napja, szerdán egyébként napközben már 35 Celsius-fokot és néha még annál is többet mértek az Alföldön.

Az éppen változó idő miatt azért még a napokban strandolni vágyóknak sem kell megijedniük
Az éppen változó idő miatt azért még a napokban strandolni vágyóknak sem kell megijedniükJohner Images / Getty Images Hungary

Így változik az idő a jövő héten

A mögöttünk álló hét egyre melegedő és jellemzően száraz időjárása ellenére a szárazság tekintetében pillanatnyilag nem állunk nagyon rosszul. Ennek oka az elmúlt bő egy hónap csapadékban meglehetősen gazdag időszaka volt. Összességében, az elmúlt egy hónap csapadékmennyisége tehát még így is jóval az előző, csapadékínséges évek átlaga felett alakul.

Az előrejelzések értelmében vasárnaptól már valamivel alacsonyabb, 15-20 Celsius-fokos éjszakai hőmérsékletekre kell készülnünk. A hétfői, átmeneti csapadékmentes időjárás után keddtől újra többfelé várhatók majd záporok, zivatarok.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek