Három hétig feje tetejére áll a közlekedés: ezért kell újratervezned az utazást

GettyImages-1904356826
Olvasási idő kb. 3 perc

Szombattól felbolydul Budapest közlekedése a 4-es, 6-os villamosok vonalának pályakarbantartása miatt. Az utazást tanácsos már előre megtervezni.

Július 13-tól három héten át dolgoznak majd a villamosok vonalán a Blaha Lujza tér, a Podmaniczky utca és a Margit híd térségében – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) oldalán

Villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek

A közlekedési társaság tájékoztatása szerint a munkálatok első ütemében e naptól július 20-án szombat hajnalig pótlóbusz közlekedik majd az Oktogon és a Harminckettesek tere között. A BKK a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között utazóknak az M3-as metrót, a Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazóknak az M2-es metrót ajánlja a a belváros elérésére,

Óbuda irányából pedig az M2-es metróra való átszállással a 19-es és a 41-es villamosokat.

A körúti villamosok pályafelújítása miatt megváltozik a közlekedés, érdemes előre megtervezni az utazást
A körúti villamosok pályafelújítása miatt megváltozik a közlekedés, érdemes előre megtervezni az utazásttibor5 / Getty Images Hungary

Így utazhatsz a körúti villamosokkal

A munkálatok első hetében – július 13. és 20. között – a 4-es és a 6-os villamos Újbuda-központ, valamint a Móricz Zsigmond körtér és a Harminckettesek tere között jár, ahogyan 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között is. Ugyanakkor 4-6-os jelzéssel pótlóbusz indul a Nyugati pályaudvar és a Harminckettesek tere között, utóbbi megállóban a József utca és a Kis Salétrom utca között lehet felszállni. A 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok érkezését a Nyugati pályaudvar M végállomáson a 4-6-os pótlóbusz felszállóhelye mögött, a körúttól távolabb eső megállóhelyen kell majd várni.

Hasznos tudni azt is, hogy július 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap a villamosok csak a dél-budai végállomásuk és a Harminckettesek tere között közlekednek, helyettük a Széll Kálmán tér és a Harminckettesek tere között pótlóbusz jár majd.

További munkák következnek

A munkák július 22-től augusztus 4-ig folytatódnak, az ezzel kapcsolatos forgalmirend-változásról később ad tájékoztatást a közlekedési társaság. Azt viszont már most tudni, hogy e hét péntekről szombatra virradó éjszakától az augusztus 4-ről 5-re virradó éjszakáig a 6-os villamos helyett a vonal teljes hosszán minden éjjel 6-os jelzésű pótlóbusz jár. A 931-es autóbusz Pest felé a Margit híd, budai hídfőnél a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek