Döbbenetes adat derült ki a budapesti traffipaxokról

B  OB20151021011 (1)
Olvasási idő kb. 2 perc

A tervezettnél kevesebb traffipaxot vetnek be Budapesten, a korábban bejelentett 45 helyett kéttucatnyi lesz szolgálatban. Az adatok szerint van olyan budai kerület, amelyben a sofőrök 160 km/órás sebességet is megengedtek maguknak.

A korábban elhangzottakkal ellentétben körülbelül feleannyi traffipaxot helyeznek üzembe a főváros útjain – adta hírül az RTL Híradó, amely annak járt utána, hogy az egy évvel ezelőtt beharangozott 45 sebességmérő közül hányat üzemeltek be.

Kevesebb traffipax lesz a főváros útjain

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester tavaly az Árpád hídi halálos gázolás után jelentette be, hogy már megvannak a helyek, ahol újonnan felszerelt sebességmérővel figyelik majd az autósokat, így visszaszorítva a gyorshajtást és növelve a közlekedés biztonságát. A híradó értesülései szerint azonban

a közel félszáz kamera helyett úgy kéttucatnyi lesz, amelyek közül eddig csak egy, a Váci úti működik élesben.

A rendőrségi traffipaxok is máig döbbenetes sebességadatokat fülelnek le
A rendőrségi traffipaxok is máig döbbenetes sebességadatokat fülelnek leGulácsi Bence / Totalcar

Megdöbbentő sebességi adatok

Azt, hogy a traffipaxok jelenléte mennyire szükséges, jól mutatják a II. kerület próbamérései, amelyek során arra voltak kíváncsiak, melyek azok a helyszínek, ahol rendszeresen túllépik a sebességhatárt az autósok. A mért adatok döbbenetesek: Őrsi Gergely polgármester szerint volt, ahol 156, sőt volt olyan is, ahol 160 kilométer/órás sebességgel száguldoztak az autók. A polgármester hozzátette, a kerületben telepített kamerák óta ezek a sebességtúllépések majdhogynem visszaszorultak: a korábbi 15 százalékos sebességtúllépés mostanra 1 százalékra csökkent. A cikk szerint

a II. kerületben felszerelt hét kamera mellett a III. kerületben is két helyen elindul az állandó sebességmérés idén nyáron.

A híradó idézi Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest is, aki a tavaly bejelentett plusztraffipaxok kapcsán elmondta: nem 45 különálló kameráról van szó, hanem arról, hogy azok Budapesten összesen 45 sávot fognak figyelni. Hozzátette: a traffipaxok csak az ORFK tesztelése után mérhetik hivatalosan az autók sebességét. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek