Téves adóértesítőt kapott sok magyar, nem kell befizetned, ha ezzel keresnek

téves adó fizetés
Olvasási idő kb. 3 perc

Tévesen küldött ki sávos iparűzési adóról szóló értesítéseket a Főpolgármesteri Hivatal. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete szerint a címzettek figyelmen kívül hagyhatják a levelet.

Tévesek a Főpolgármesteri Hivatal által kiküldött sávos iparűzési adóról szóló értesítések – derült ki a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének csütörtöki közleményéből, amit az Index szúrt ki

Téves adóértesítőt küldött ki a Főpolgármesteri Hivatal

A 2023-tól bevezetett új, egyszerűsített sávos iparűzési adó lényege, hogy a vállalkozóknak évente csak egyszer kell adóelőleget fizetniük, és ha a bevételük az adott bevételi sáv felső határát nem haladja meg az adóévben, akkor a befizetett előlegen felül további adót már nem kell fizetniük. 

Az adókiszabás téves, de a folyószámlán szereplő összegek helyesek
Az adókiszabás téves, de a folyószámlán szereplő összegek helyesekThanasis / Getty Images Hungary

Ezúttal a Főpolgármesteri Hivatal küldött ki adóértesítéseket, ám a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete szerint ezek tévesek.

A tévesen kiküldött dokumentumokat nem kell figyelembe venni, az adófolyószámlán viszont helyes összegek szerepelnek

– figyelmeztettek. 

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete arra kéri azokat a fővárosi vállalkozásokat, amelyek sávos iparűzési adót fizetnek, hogy a fentiek alapján ne hívogassák a könyvelőjüket, nincs miért megijedni, és további teendőjük sincs az ügyben.

Úgy tűnik, rájár a rúd mostanság a könyvelőkre: legutóbb arra panaszkodtak, hogy a NAV automatikusan átvezeti az adószámlán lévő pénzeket, ha látja, hogy egyiken többlet, a másikon meg hiány van. Bár az ötlet alapvetően jónak tűnik, ám emiatt sok utalás nem teljesül, mert a könyvelők számára nyomon követhetetlen, hogy honnan mekkora összeget emel le az adóhivatal. A Minősített Könyvelők Egyesülete ezért azt szeretné elérni, hogy a tervezett átvezetésről kapjanak előzetes értesítést, és legyen nyolc napjuk a tartozás rendezésére.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek