Másfél napra leáll egy hazai nagybank, minden szolgáltatásban lehet akadozás

GettyImages-1058221264
Olvasási idő kb. 2 perc

A K&H Bank ügyfelei jó, ha tisztában vannak azzal, hogy a pénzintézet szolgáltatásai a hétvége legnagyobb részében nem lesznek elérhetők.

Június 8-án reggel 6 órától június 9-én délig a banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt nem lesznek elérhetők a bank elektronikus csatornái, azaz internetbankja és mobilapplikációja, valamint az azokon megtalálható pénzügyi, kiegészítő pénzügyi és befektetési szolgáltatások is szünetelnek. Ezenfelül az ATM-eknél sem lehet majd készpénzt befizetni számlára a K&H Bank honlapja szerint.

Mindez nemcsak azokat érinti, akiknek számlavezető bankja a K&H, hanem azokat is, akik itt vezetett számlára utalnának a banki szünnapok ideje alatt. 

Az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása szünetelni fog, a bejövő azonnali átutalásokat visszautasítják, azokat a bankszünnapokat követően újra be kell nyújtani.

A banki szünet sok szolgáltatást érint
A banki szünet sok szolgáltatást érintd3sign / Getty Images Hungary

A bank sok szolgáltatása szünetel majd

A bank mindenkit arra figyelmeztet, hogy a szünnapokon esedékes fizetéseket – különös tekintettel a határidős teljesítésekre, számlák kiegyenlítésére, közterhek fizetésére – amennyiben szükséges, a bankszünnapok előtti munkanapon rendezze. A bankszünnapok idejére eső, előre megadott határidős vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket automatikusan, a bankszünnapokat követő első munkanapon teljesítik. A bankszünnapot megelőzően az elektronikus csatornákon előrögzített és még nem aláírt megbízásokat javasolják a bankszünnapot követően újra rögzíteni és aláírni.

A kártyahasználatnak is lesz szokatlan része: a bankszünnapok alatt a 2024. június 8-án hajnali hat órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség erre.

Nagyobb kiadások intézéséhez előre kell gondoskodni a megfelelő fedezetről, illetve a kártyalimitekről is, mert a bankszünnapok alatt a limiteket ügyfélszolgálat bevonásával sem lehet majd módosítani. Az online bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetéseknél fennakadás, a tranzakciókhoz kapcsolódó SMS-üzenetek és az online vásárlást megerősítő SMS-üzenetek érkezésénél akadozás vagy leállás fordulhat elő.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek