Ne ijedj meg, ha holnap ezt látod a Dunán: szokatlan dolog fog történni

szokatlan-duna-1257428248
Olvasási idő kb. 2 perc

Szokatlan megmozdulás lesz holnap, amely során vízből mentési bemutatót és gyakorlatot tart a katasztrófavédelem holnap kora este a Duna Margit-szigeti szakaszán, a pesti oldalon.

Nem kell holnap este, a korai órákban megijedni, ha valaki helikoptereket és vízimentő egységeket lát a Dunán a Margit-szigetnél. Nem valós vészhelyzetről van ugyanis szó, csak bemutatót és gyakorlatot tart a katasztrófavédelem. 

A Duna Margit-szigeti szakaszán, a pesti oldalon este fél 7-kor kezdődik a bemutató, és 9 óráig tart. Előbb helikopteres, majd vízimentős egységek jelenléte várható az érintett területen, ahol hajózási tilalom is érvényben lesz.

A katasztrófavédelem közölte, a bemutató kitalált forgatókönyve szerint árhullám éri el a Dunát, amely hatására többen is veszélybe kerülnek: vízbe esnek vagy vízzel körülzárt területen ragadnak. Az ő mentésüket hajtják végre a bemutató és gyakorlat során a hatóság emberei. A katasztrófavédelem hangsúlyozta: nem valós események zajlanak.

A szúnyoggyérítést is szokatlan módon végzik a Duna mentén
A szúnyoggyérítést is szokatlan módon végzik a Duna menténKatasztrófavédelem

Szokatlan módon irtanak szúnyogot a Duna mentén

A katasztrófavédelemnek a bemutatón kívül is akad dolga: mostanában például a szúnyogok gyérítése, amelyet az utóbbi időben az időjárás miatt platós gépjárműre rögzített permetező berendezésekkel bonyolítanak le. A földi szúnyoggyérítéseket napnyugta után kezdik meg. Az akcióban részt vevő járművekkel a Duna teljes szakaszán találkozhatunk, így a Szigetközben, Komárom térségében, a Dunakanyar településein, Budapest érintett kerületeiben, valamint a Csepel-szigeten, Dunaújvárosban, Szekszárdon, Baján és Mohács térségében. Földi kémiai kezeléseket ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád és Zala vármegye több településén is végeznek. Azt, hogy pontosan mikor és hol gyérítenek, a katasztrófavédelem oldalán lehet megtudni.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek