2914 autósnak küld levelet a rendőrség: zsebbenyúlós lesz, ha köztük vagy

Lontai Ildikó
rendorseg-level-sofor
Olvasási idő kb. 3 perc

Nem ússzák meg a bírságot a szabálysértők. A gyorshajtók hamarosan levelet kapnak a rendőrségtől, és szép magas összeget kell fizetniük.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2914-en lépték át Bács-Kiskun Vármegyében. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Azonban van, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat – figyelmeztet a Police.hu.

A rendőrség országszerte számos helyen végzett sebességmérést az elmúlt héten is. A megszabott sebességhatárokat csak Bács-Kiskun Vármegyében 2914-en lépték át, ők hamarosan levelet kapnak a rendőrségtől a szabálysértésről.

Közel háromezren lépték át a sebességhatárokat: a szabálysértők levelet kapnak a rendőrségtől a bírságról
Közel háromezren lépték át a sebességhatárokat: a szabálysértők levelet kapnak a rendőrségtől a bírságrólOláh Tibor / MTI

Ekkora büntetésről szól a rendőrség értesítő levele 

Foghatja a fejét, aki gyorsan hajtott, mert legalább 39.000 forint büntetést kell fizetnie, de van aki ennél magasabb összegű bírságra számíthat. Kerekegyháza belterületén 101 km/h-val, Bátmonostoron pedig 100 km/h-val közlekedett egy-egy sofőr; egy harmadik autóvezető az 53-as főúton 152-vel hajtott.

Ők fejenként 117.000 forintról szóló bírságról kapnak értesítést

Mindemellett az elmúlt héten Bács-Kiskun vármegye közútjain 48 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások

29 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak, az egyikük karambolozott.

Saját maguk és utastársaik épségének megőrzése érdekében a rendőrség kéri a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek.

A rendőrség azonban nem csak az utakon tart razziát. Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, fokozott ellenőrzés kezdődik a vonatokon és a pályaudvarokon is. Ráadásul minderre a napokban kell számítani: június 27-én 7 órától június 28-án 7 óráig tart ellenőrzést a rendőrség a vasúton. Miután az Európai Unió (EU) kiemelten fontosnak tartja a vasúti közlekedés biztonságának megőrzését, a RAILPOL akciója párhuzamosan zajlik hazánkban és a többi tagország vasútvonalain. A cél a bűncselekmények, szabálysértések, valamint az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

ysértések, valamint az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek