Bekeményít a rendőrség a Balatonnál: nincs több kibúvó a szabályszegőknek

meres-rendorseg-1409460979
Olvasási idő kb. 2 perc

Két új traffiboxot telepített a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság – a mérőeszközöket a Zánkai Erzsébet-tábor bejáratánál helyezték el.

A most elhelyezett új traffiboxokkal összesen már 22 ilyen eszköz méri az elhaladók sebességét. A két állandó mérőt a 71-es főút zánkai szakaszánál helyezték üzembe – írja a Police.hu.

Két új állandó mérővel több lesz a Balatonon

A sebességmérő-eszközöket a Zánkai Erzsébet-tábor bejáratának közelében helyezték el, hogy így is segítsék a hely biztonságos megközelítését. „A nyári időszakban rendkívül forgalmas a 71-es főút ezen szakasza, és a legtöbb baleset a gyorshajtás miatt következik be, így a sebességmérő eszközöknek jelentős szerepük van a közlekedésbiztonság javításában” – mondta el az átadón Dékány Balázs dandártábornok, Veszprém vármegye rendőrfőkapitánya. Hozzátette:

„a megyében található 22 készülékből hat a Balaton-part 71-es főútján található”.

A táborral való együttműködés keretében a rendőrök felvilágosító, tájékoztató és prevenciós foglalkozásokat, előadásokat is tartanak a táborozó diákoknak.

Telepített eszközökkel mérik az elhaladók sebességét
Telepített eszközökkel mérik az elhaladók sebességét

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke kiemelte: a traffiboxoknak köszönhetően a gyermekek nemcsak a táborban vannak biztonságban, hanem közlekedésük során is fokozottabb figyelmet kapnak.

A rendőrség máshol is figyeli a gyorshajtókat

Nem csak ezen a helyen telepített új mérőket az utóbbi időben a rendőrség. Ahogy azt a Dívány is megírta: nemsokára 17 budapesti helyszínen kezdi meg működését új traffipax: a gyorshajtás visszaszorítása a cél, a kamerák már a helyükön vannak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek